Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 2 februari 2015

‘WhatsApp Web binnenkort voor iPhone, inloggen via Facebook’

Toen WhatsApp enkele weken terug zijn webversie lanceerde was de vreugde groot, maar voor iPhone-gebruikers van korte duur. Volgens de chatdienst is het door beperkingen in iOS niet mogelijk om WhatsApp Web in combinatie met een iPhone te gebruiken.

Een Duitse betatester meldt op zijn weblog dat er gewerkt wordt aan WhatsApp Web voor iPhone. Aanmelden zou op een andere manier gaan dan bij het huidige WhatsApp Web, dat alleen op Android-, Windows Phone en BlackBerry-toestellen beschikbaar is.

In plaats van het scannen van een QR-code, zou eenmalig via Facebook ingelogd moeten worden. Op deze manier kan WhatsApp toch het telefoon­nummer van de gebruiker verifiëren. Veel apps bieden al een mogelijkheid om in te loggen met Facebook, dat wordt ook wel single sign on genoemd.

WhatsApp en Facebook kondigden eerder aan data uit te gaan wisselen zodat andere apps die ook eigendom van Facebook zijn direct gebruik kunnen maken van gegevens die het sociale netwerk heeft opgeslagen.

Het is onduidelijk op welke beperkingen in iOS de WhatsApp-app precies stuit. Alternatieve chat-apps als Telegram en Line maken gebruik van een eenmalige token (code) om het telefoonnummer te verifiëren. Dat is een simpele oplossing die geen Facebook-account vereist.

Via: iCulture

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘WhatsApp Web binnenkort voor iPhone, inloggen via Facebook’
Sluiten