‘WhatsApp Web binnenkort voor iPhone, inloggen via Facebook’

9 reacties

Toen WhatsApp enkele weken terug zijn webversie lanceerde was de vreugde groot, maar voor iPhone-gebruikers van korte duur. Volgens de chatdienst is het door beperkingen in iOS niet mogelijk om WhatsApp Web in combinatie met een iPhone te gebruiken.

Een Duitse betatester meldt op zijn weblog dat er gewerkt wordt aan WhatsApp Web voor iPhone. Aanmelden zou op een andere manier gaan dan bij het huidige WhatsApp Web, dat alleen op Android-, Windows Phone en BlackBerry-toestellen beschikbaar is.

In plaats van het scannen van een QR-code, zou eenmalig via Facebook ingelogd moeten worden. Op deze manier kan WhatsApp toch het telefoon­nummer van de gebruiker verifiëren. Veel apps bieden al een mogelijkheid om in te loggen met Facebook, dat wordt ook wel single sign on genoemd.
whatsapp-web-inlog
WhatsApp en Facebook kondigden eerder aan data uit te gaan wisselen zodat andere apps die ook eigendom van Facebook zijn direct gebruik kunnen maken van gegevens die het sociale netwerk heeft opgeslagen.

Het is onduidelijk op welke beperkingen in iOS de WhatsApp-app precies stuit. Alternatieve chat-apps als Telegram en Line maken gebruik van een eenmalige token (code) om het telefoonnummer te verifiëren. Dat is een simpele oplossing die geen Facebook-account vereist.

Via: iCulture

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  rctgamer3

  Wat een gestoorde eis. Kunnen ze niet gewoon een andere manier implementeren? Niet iedereen is even blij met Facebook of heeft er zelfs geen.

 • Profielfoto
  Usain

  lame!

 • Profielfoto
  bArtificial

  What happend to berichten die niet op een server opgeslagen worden? Dit was toch de reden waarom de QR code niet werkt op iOS? Als ik het goed begrepen heb worden de berichten via de telefoon in de browser weergegeven. Inloggen met FB heeft hier dus niets mee te maken. Dan kunnen ze net zo goed een code appen die je in de browser moet invoeren.

 • Profielfoto
  janau

  Maar waarom zou ik een webversie van WhatsApp willen gebruiken? Met Facebook inloggen wil ik zoveel mogelijk vermijden.

 • Profielfoto
  SvS

  Ik wacht al heel lang op Standalone app van Whatsapp voor iPad en OSX. Maar dit laat ik maar aan mij voorbij gaan. Gr. Facebook-loos Macgebruiker.

 • Profielfoto
  F0nsie

  Het zou mooi zijn als die toegevoegd kon worden aan de Messages app op de Mac. Dat kan met Facebook Messenger wel. En kan niet syncen met de WhatsApp app op de iPhone.

 • Profielfoto
  IsSidha

  en het gestuntel houd maar niet op.. wat een brakke developers daar.. nee wacht, heel slim natuurlijk want zo krijgt Facebook nog meer data van je binnen..

  ik blijf wel lekker bij Telegram.. geen gekloot maar een werkende app

 • Profielfoto
  jochems

  En ondertussen hoopt een handje vol Telegram gebruikers (waaronder ikzelf) dat de verstokte whatsapp gebruikers eindelijk eens de overstap durven te wagen.

  https://telegram.org/

 • Profielfoto
  MacFundamentalist.nl

  Ik gebruik bij voorkeur iMessage als mensen een iPhone hebben en Telegram als ze een Android hebben. Mits ze daarop genoeg ruimte hebben om meer dan één app te installeren (geen grap).
  Het succes van WhatsApp komt natuurlijk door de groepen. Maar daar heb ik een hekel aan. Ik heb een tijdje in zo’n groep gezeten, maar ik werd er gek van en toen ik eruit stapte was iedereen beledigd. Dat bevestigde de juistheid van mijn besluit. Mijn telefoon is nu volledig Facebook- en Google-vrij. Alleen Google Maps heb ik nog, zonder inlog.