Voortgang Apple Campus 2 in detail

2 reacties

Eind volgend jaar moet Apple zijn intrek nemen in de nieuwe ‘spaceship’ campus. Naast het grote circelvorminge hoofdgebouw wordt ook een theater, R&D-centrum en een grote parkeergarage uit de grond gestampt op het terrein dat ruim 40 hectare groot is.

De Amerikaanse collega’s van AppleInsider hebben een erg gedetailleerde video gepubliceerd. De dronevlucht laat naast de voorgang in de bouw ook de opzet van de nieuwe campus met de verschillende gebouwen zien.

Te zien is dat de ruwbouw van de parkeergarage zo goed als af is. Ook wordt ruimte gemaakt voor een tweede R&D-lab. In het auditorium vormt zich een ronde structuur. Wordt de theaterzaal ook ook mini UFO?

De nieuwe campus heeft een vloeroppervlak van 261.000 m2 en wordt gebouwd op 40 hectare grond. Er zijn parkeergarages voor meer dan 10000 auto’s, een fitnesscentrum van 2300 m2, een café, een auditorium voor 1000 mensen en een kantine waar 3000 werknemers kunnen iLunchen.

Het hoofdgebouw
Maquette van het eindresultaat.

Apple CEO Tim Cook noemde het in aanbouw zijnde hoofdkantoor eerder nog het meest groene gebouw op aarde. De binnenkant van het donutvormige gebouw zal volledig gevuld worden met bebossing, waardoor een flinke binnentuin ontstaat.

Reacties

2 reacties
  • Profielfoto
    seek

    Die huizen in dat kleine wijkje in de hoek worden nu peperduur. Erg slim van de eigenaren om zich niet weg te laten kopen.

  • Profielfoto
    Nosferatu

    Grotesk