Vivaldi: Nieuwe browser voor power users

5 reacties

Nog een nieuwe browser? Ja, maar deze is wel veelbelovend. Waar Safari en Google Chrome vooral op de massa zijn gericht, is Vivaldi juist voor power users die niet bang zijn voor sneltoetsen en een grote hoeveelheid tabbladen open hebben.

Vivaldi is een initiatief van Jon von Tetzchner, mede-oprichter en voormalig CEO van browser Opera. Vivaldi is gebouwd op Chromium, dat zorgt ervoor dat alle webpagina’s goed worden weergegeven en het kleine team zich vooral op het werking van andere delen kan storten.

Tabbladen stapelen
Een van de unieke functies van Vivali is de het op elkaar te stapelen en groeperen van tabbladen. Dat kan letterlijk door de tabs op elkaar te slepen. Het maken van groepjes is handig bij bijvoorbeeld het doen van research. Maak een groepje papers, een groepje artikelen en veeg sociale media onder een stapel voor de nodige afleiding.
Schermafbeelding 2015-02-05 om 13.24.48
Sneltoetsen voor snelle navigatie
Naast de gebruikelijke sneltoetsen voor het sluiten van tabbladen en zoeken binnen pagina’s heeft Vivaldi nog een groot aantal andere sneltoetsen. Zo blader je met ⌘3 en ⌘4 snel door tabbladen en zijn er nog veel meer combinaties voor snelle bediening.
vivaldi-sneltoetsen
Notities en archiveren
Bij een webpagina kunnen notities gemaakt worden die voorzien zijn van een optioneel screenshot. Een functie die in de zijbalk van Vivaldi aanwezig is en ook met een sneltoets aangeroepen kan worden.
vivaldi-screen-notes
Publieke beta
Vivaldi is voor iedereen te gebruiken als publieke beta voor OS X, Windows en Linux. Tijdens onze test was de stabiliteit prima, maar functies als mail, contacten en synchroniseren met andere diensten zijn nog in ontwikkeling. Dat neemt niet weg dat de browser er al veelbelovend uitziet.

Download/Conclusie
Vivaldi bevat functies die niet voor iedereen nuttig zullen zijn. Gevorderde gebruikers die meer willen dan een beetje Facebooken en nieuws lezen, kunnen er zeker hun voordeel mee doen.

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  Boike12

  Maar waarom ziet het er zo lelijk uit? Ook power users willen graag naar een mooie interface kijken.;-)

 • Profielfoto
  bArtificial

  Qua design vind ik het nog niet eens zo lelijk en er zitten functies in waar ik het nut wel van in zie. Maar nu nog te buggy, ik installeer de browser wel als ‘ie uit komt.

 • Profielfoto
  MEEUW

  ik krijg alleen maar wit scherm te zien….

 • Profielfoto
  Dashter

  Ik vind het fletse uiterlijk van Chrome nu toch wel wat outdated. De strakke interface van deze Vivaldi samen met de eenvoud van Chrome zou een ideale combinatie zijn.

 • Profielfoto
  nebilem

  Gebruikt niemand Safari?