Visa bereidt Apple Pay in Europa voor

17 reacties

Financiële dienstverlener Visa Europe heeft vandaag aangekondigd zijn betaalterminals in Europa te upgraden. De betaal­apparaten krijgen ondersteuning voor mobiele betaal­diensten die met tokens werken. Gaat er al een belletje rinkelen? Juist, dat is Apple Pay.

Met andere woorden: vanaf april kan Apple Pay gebruikt worden bij een groot aantal terminals van Visa. Het bedrijf noemt het woord ‘Apple Pay’ niet, maar laat weten klaar te zijn voor nieuwe ‘innovatieve betaalmethodes die via mobiele telefoons werken.’

Het vernieuwen van betaalterminals is een grote investering die Visa waarschijnlijk alleen doet nadat Apple groen licht heeft gegeven voor Apple Pay in Europa. Naast leverancier van betaalinfrastructuur is Visa ook uitgever van creditcards. Grote kans dat Visa-kaarten direct met Apple Pay in Europa gaan werken. In de VS was Visa een van de eerste partijen die met Apple samenwerkte.
Apple Pay Starbucks
Eerder werd al duidelijk dat Apple vanuit Londen de Europese uitrol van Apple Pay gaat coördineren. Het is niet bekend of al meerdere banken en creditcardmaatschappijen aan boord zijn. Waarschijnlijk is een deal met alleen Visa niet genoeg voor Apple om Apple Pay in Europa te activeren.

Visa maakt tijdens het Mobile World Congress in maart meer bekend. Als één (belangrijk en groot) schaap over de dam is…

Reacties

17 reacties
 • Profielfoto
  JohnnyDeBelg

  Leuk en aardig maar is het wel goed dat je de dagelijkse aankopen op krediet gaat kopen?

 • Profielfoto
  Waffle ಠ_ಠ

  Laten we dan wel hopen dat ze voor betaalterminals kiezen waarbij de NFC-hardware aan de bovenzijde zit, en niet links zoals nu bij veel terminals het geval is. Gezien veruit de meeste mensen (ongeveer 85% dacht ik?) rechtshandig zijn zouden die NFC-lezers eigenlijk aan de rechterkant moeten zitten…

  @JohnnyDeBelg

  Zolang je daar mee om kan gaan moet dat geen probleem zijn.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Visa bereidt Apple Pay in Europa voor

  .
  Zou je denken ^ ?

 • Profielfoto
  Bemobster

  @johnnyDeBelg je hebt ook prepaid VISA cards zoals de 3vcard. Zet je eerst tegoed op en dan kun je betalen.

 • Profielfoto
  MEEUW

  @JohnnyDeBelg

  Zolang je daar mee om kan gaan moet dat geen probleem zijn.

  Wat een onzin !
  Je weet duidelijk niet hoe het werkt :).

  Naast de hoge extra kosten bij het “pinnen” is er ook nog hoge rente.

 • Profielfoto
  Buzz

  Je betaalt natuurlijk geen rente als je geen schuld laat openstaan, MEEUW. En in de VS zijn er geen extra kosten voor de consument voor gebruik van Apple Pay, maar ja, daar betaalde iedereen al met credit card. Als er hier extra kosten komen zal het denk ik niet snel aanslaan.

 • Profielfoto
  flappah

  @JohnnyDeBelg

  Zolang je daar mee om kan gaan moet dat geen probleem zijn.

  Wat een onzin !
  Je weet duidelijk niet hoe het werkt :).

  Naast de hoge extra kosten bij het “pinnen” is er ook nog hoge rente.

  Dat is alleen maar zo wanneer je niet tijdig de rekening betaalt. In mijn geval heb ik een cc met een laag limiet zodat er een redelijke cap op de uitgaven zit. En die schrijft altijd automatisch aan het eind van de maand van m’n rekening af. Geen hoge rente (tenzij je geen saldo op de rekening hebt maar dan moet je überhaupt niet aan een creditcard beginnen).

 • Profielfoto
  Kippewit

  @MEEUW Ik heb nog nooit renete betaald op een visa-afrekening (of in dit geval MasterCard, maar dat is in principe hetzelfde). En ook nog nooit kosten betaald. Heb een gratis MasterCard waarmee ik gratis kan betalen in heel Europa. Enkel geld uit e muur halen kost geld.

 • Profielfoto
  Waffle ಠ_ಠ

  @MEEUW

  Nou ja, zoals iedereen hierboven zegt, en ik heel beknopt al zei: zolang je met een creditcard kan omgaan moet dat geen probleem zijn.:wink:

 • Profielfoto
  MEEUW

  Een creditcard of kredietkaart is een pas waarmee aankopen kunnen worden gedaan waarbij de gebruiker achteraf moet betalen, in tegenstelling tot andere betaalkaarten zoals de debetkaart, waarbij het bedrag direct van de rekening wordt afgeschreven. Zodra een creditcard wordt gebruikt wordt feitelijk direct een persoonlijke lening aangevraagd. Achteraf wordt dan de lening terugbetaald.

  bron

  Daarbij is 1+1 nog steeds 2.
  Apple en visa moeten ergens aan verdienen.
  logische.
  bron “Apple zelf 0,15 procent van het betaalde bedrag wil”

  cultuur europa

  We leven in andere cultuur. in america is het normaal om 10.000 euro in de min te staan met creditkaart. En alles met creditkaart te betalen.

  @waffle, als iedereen iets zeg, betekend dat niet dat het per definitie waar is.
  Blijf nadenken. niks is gratis. En apple heeft niet voor niks de enorme winsten.
  Idem met banken.
  Er word ergens geld mee verdiend. En dat is alleen maar de consument.
  Dus wie het woord gratis in de mond neem… snap het niet.(of ziet iets over het hoofd @Kippewit)

 • Profielfoto
  Waffle ಠ_ಠ

  @MEEUW

  Mijn bank (ING) rekent geen rente. Het besteedde bedrag word elke maand afgeschreven. Zolang je dus voldoende slado hebt krijg je dus geen “bad credit score”, en kost een creditcard geen cent meer dan een normale debietpas. Pas as je in een vreemde valuta (alles behalve de Euro dus) gaat besteden worden er extra kosten gerekend, wat volgens mij ongeveer 1,4% bedraagt. Daarnaast kan de payment processor ook hun eigen kosten rekenen. Apple rekent als payment processor inderdaad die 0,15%. Maar voor die €50 aan boodschappen of dat ene tientje bij de Hema ga ik me echt geen zorgen maken.

  Ik zeg niet dat iedereen klakkeloos aan de creditcard moet, maar nadeliger dan een ‘normale’ debietkaart is het zeker niet.

 • Profielfoto
  Di May

  Niet op letten, ’t is Meeuw. Geeuw …:x

 • Profielfoto
  MEEUW

  Ow jawel, je gebruikt je creditkaart nu als “pinpas”. (kosten ala 17,50 euro of 45 euro)
  Maar zo gebruiken de meeste het niet ;).

 • Profielfoto
  Waffle ಠ_ಠ

  I.c.m. Apple Pay wel ja. Je kan er natuurlijk ook een auto mee kopen, maar dat is een ander verhaal. Een auto koop je ook niet met Apple Pay.

 • Profielfoto
  jorgdane

  Het gemiddelde gepinde bedrag ligt ergens bij de 35 euro.
  0,15% is dan 5,25 eurocent.
  Volgens mij is dat in lijn met wat de winkelier tot nu toe per transactie voor jou moet afrekenen.

 • Profielfoto
  SvS

  @Jorgdane, maakt dat dus dubbelop? Of is het of of, als je begrijpt wat ik bedoel?

 • Profielfoto
  Buzz

  MEEUW’s kennis van de credit card dateert uit de jaren ’80, en voor commentaar van echte gebruikers van credit cards (jawel, die bestaan) houdt hij zijn oren dicht en zingt luidkeels lalalala om het niet te hoeven horen.