Verbouwing Apple Store Brussel begonnen

9 reacties

De verbouwing van de toekomstige Apple Store in Brussel is begonnen. Inmiddels is de bekende zwarte, houten afscherming voor het pand van de eerste Belgische Apple Store verschenen. De winkel zou nog in de herfst van dit jaar zijn deuren openen.

Brussel krijgt een ‘flagship store’ in het prestigieuze woon-winkelgebied Le Toison d’Or waarvan de bouw zich in afrondende fase bevindt. Apple neemt intrek in de hoek van een van de nieuwe gebouwen. De winkel krijgt 1500m2 winkeloppervlak en een mezzanine.

Naast de Apple Store komen nog meer flagship stores van grote merken in het winkelgebied. OMT-lezer Thibaut maakte een aantal foto’s. Het was (nog) niet mogelijk om achter de houten afscherming te kijken.
brussels-001
brussels-002
brussels-003
De toekomstige winkel in Brussel breekt enigszins met de regels van Apple flagship stores. Deze zijn vaak gevestigd in monumentale gebouwen of juist helemaal door Apple zelf ontworpen. Onderstaand een render van het eindresultaat met de Apple Store, die naar verluidt in de herfst zal openen, op de hoek.
brussels-eind

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  seek

  Wie kiekt er even door een geboord gaatje?

 • Profielfoto
  Zakske

  Ik begrijp de keuze voor die straat niet goed; de Gulden Vlieslaan is in essentie een vreselijke 10-baans snelweg door de stad met ernaast een lelijke parkeerplaats. Ook het gebouw zelf is nou niet echt mooi of bijzonder, en dat geldt voor zo goed als alle gebouwen in die straat.

 • Profielfoto
  lEl

  @Zakske
  Het is wel een uitgangsbuurt, ligt dicht bij de EU-Instellingen, en is in de buurt van de Louisalaan.
  Zo vreselijk is de kleine ring rond Brussel nu ook weer niet (als voetganger, als automobilist is hij vreselijk – zeker in de spits). Het is al zeker geen snelweg…

 • Profielfoto
  Zakske

  Het is al zeker geen snelweg…

  Ik bedoel ook niet dat het letterlijk een snelweg is, maar echt fraai ziet het er zeker niet uit. Tussen beide kanten van de straat liggen in totaal negen of tien rijstroken, wat het qua winkelervaring niet echt uitnodigend maakt. Aan de Leien in Antwerpen zitten nauwelijks winkels, en daar is het dus minder druk én veel groener. Langs de andere kant zijn er in Brussel niet veel andere opties… helaas.

 • Profielfoto
  Shmoo

  de Gulden Vlieslaan is in essentie een vreselijke 10-baans snelweg door de stad met ernaast een lelijke parkeerplaats.
  ….
  Ik bedoel ook niet dat het letterlijk een snelweg is, maar echt fraai ziet het er zeker niet uit.

  Ik wil je niet van je wolkje duwen maar kijk eens naar alle foto’s op deze pagina, ik betwijfel of er wel een mooie locatie in Brussel te vinden is.
  Als je een leek deze foto’s zou laten zien en je zou hem vertellen dat ze genomen zijn in een stad in Rusland dan zou hij waarschijnlijk geen seconde twijfelen aan je verhaal.

 • Profielfoto
  lEl

  Ach het centrum van Brussel is zo slecht nog niet. Je moet wel weten waar je moet zijn, maar het is echt niet beter/slechter dan bijvoorbeeld Gent of Antwerpen. OK, er zijn plaatsen waar je niet alleen moet zijn in de avond, maar dat heb je in elke stad wel.

  Hij ligt echt wel niet slecht vind ik, al ik had hem liever gezien in de buurt van het Sint Katelijneplein of de Zavel, daar zijn historische gebouwen die ze mooi kunnen renoveren.
  Tesla heeft trouwens ook een showroom op de Gulden Vlieslaan.

 • Profielfoto
  remcojan

  Deze locatie was meer in lijn geweest met Apple Store locaties….

 • Profielfoto
  Bechris

  lEl [moderator] op 21 februari 2015
  Ach het centrum van Brussel is zo slecht nog niet. Je moet wel weten waar je moet zijn, maar het is echt niet beter/slechter dan bijvoorbeeld Gent of Antwerpen. OK, er zijn plaatsen waar je niet alleen moet zijn in de avond, maar dat heb je in elke stad wel.

  In Nederland vind je maar weinig steden waar je ’s avonds niet alleen over straat kan / durft te lopen. Nou ben ik dan wel een Amsterdammer en hier hebben we de buurten zoals de Bijlmer, maarja daar kom je toch niet echt vaak als je er niet woont of werkt. Zeker niet voor het uitgaan ’s avonds.

 • Profielfoto
  TuurDS

  Alle grote premiummerken zijn in die buurt gevestigd. De BMW Brand Store is dichtbij, Abercrombie & Fitch, Tesla-winkel… Het gebouw zelf heeft ook een Marks & Spencer en Zara.
  Een Apple Store past niet in de Nieuwstraat. Ook niet rond het Sint-Katelijneplein waar enkel zelfstandigen zitten. Dit is de meest logische keuze in Brussel.