Raymon Mens
Raymon Mens Geruchten 10 februari 2015

‘Verbeterde vingerafdruklezer in iPhone 6s’

Het wisselend betrouwbare analistenbureau KGI heeft iets nieuws over de iPhone 6s opgevangen. De opvolger van de huidige iPhone 6 zou een verbeterde Touch ID-sensor krijgen. Vooral de nauwkeurigheid van de vinger­afdruklezer zou verbeterd zijn.

Een zo nauwkeurig mogelijke vingerafdruk­lezer is belangrijk voor Apple Pay, dat nog dit jaar in China beschikbaar zal zijn. KGI verwacht dat de Apple-fabrieken het dit jaar extra druk krijgen met fabriceren Touch ID-modules, omdat meerdere apparaten van Touch ID voorzien zouden worden.

Recent kreeg Apple een patent op een manier om Touch ID in het scherm te verwerken. Zo ver zou het echter nog niet zijn, de nieuwe sensor blijft in de homeknop van de iPhone 6s geïntegreerd.

In 2012 werd Authentec door Apple gekocht. Het was de enige fabrikant die een goed werkende vingerafdruklezer maakte. Google poogde ook een Nexus-telefoon met vingerafdruklezer te maken, maar besloot deze toch weg te laten omdat het niet goed werkte en het enige alternatief door Apple gekocht was.

Goed, terug naar de iPhone 6s. Tot nu toe is het volgende boven water:

  • Verbeterde vingerafdruklezer (Touch ID 2?)
  • Zelfde formfactor als iPhone 6
  • A9-chip die ‘Made in USA’ is [artikel op OMT]
  • Upgrade van interne werkgeheugen naar 2GB [artikel op OMT]
  • Nog steeds een 8 megapixel-camera [artikel op G4G]
  • OLED-scherm dat drukgevoelig is [artikel op OMT]

Via: 9to5Mac

Reageer op artikel:
‘Verbeterde vingerafdruklezer in iPhone 6s’
Sluiten