Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 6 februari 2015

Twitter mist 4 miljoen ‘zombie-gebruikers’ door iOS 8

Twitter is 4 miljoen gebruikers kwijt en dat is de schuld van Apple. Dat vertelde het bedrijf tijdens de bekendmaking van zijn kwartaal­cijfers. Door iOS 8 kan het 4 miljoen gebruikers, die zelf niet meer wisten dat ze Twitter hadden, niet meer als actief meetellen.

Wat is er aan de hand? Volgens Twitter-CFO Anthony Noto haalde de leeslijst in Safari onder iOS 7 nog automatisch linkjes van ingelogde Twitter-accounts binnen. In iOS 8 gebeurt dat alleen als de leeslijst ook echt wordt geopend.

Door de automatische vernieuwing op de achtergrond waren Twitter-accounts die ooit aan iOS 7 waren gekoppeld regelmatig actief, zelfs als gebruikers nooit in de leeslijst van Safari keken. iOS 8 koste het sociale netwerk naar eigen zeggen 3 miljoen ‘actieve’ gebruikers.

De leeslijst in iOS laat ook links van Twitter zien.

De iPhone 6 was ook een knelpunt. Volgens Twitter was er een probleem met de Twitter-integratie na het opnieuw configureren van iOS 8. Volgens het sociale netwerk was het een complex probleem dat inmiddels opgelost is. 9to5Mac speculeert dat Twitter eigenlijk wilde zeggen dat 1 miljoen gebruikers hun Twitter-account na het instellen van een nieuwe iPhone niet meer koppelden en niet meer de moeite namen om de Twitter-app te installeren.

Twitter heeft momenteel 288 miljoen maandelijks actieve gebruikers. Dat zijn er 7 miljoen minder dan analisten verwacht hadden. Het sociale netwerk had die 4 miljoen ‘zombie-twitteraars’ dus goed kunnen gebruiken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Twitter mist 4 miljoen ‘zombie-gebruikers’ door iOS 8
Sluiten