Twitter mist 4 miljoen ‘zombie-gebruikers’ door iOS 8

6 reacties

Twitter is 4 miljoen gebruikers kwijt en dat is de schuld van Apple. Dat vertelde het bedrijf tijdens de bekendmaking van zijn kwartaal­cijfers. Door iOS 8 kan het 4 miljoen gebruikers, die zelf niet meer wisten dat ze Twitter hadden, niet meer als actief meetellen.

Wat is er aan de hand? Volgens Twitter-CFO Anthony Noto haalde de leeslijst in Safari onder iOS 7 nog automatisch linkjes van ingelogde Twitter-accounts binnen. In iOS 8 gebeurt dat alleen als de leeslijst ook echt wordt geopend.

Door de automatische vernieuwing op de achtergrond waren Twitter-accounts die ooit aan iOS 7 waren gekoppeld regelmatig actief, zelfs als gebruikers nooit in de leeslijst van Safari keken. iOS 8 koste het sociale netwerk naar eigen zeggen 3 miljoen ‘actieve’ gebruikers.

De leeslijst in iOS laat ook links van Twitter zien.
De leeslijst in iOS laat ook links van Twitter zien.

De iPhone 6 was ook een knelpunt. Volgens Twitter was er een probleem met de Twitter-integratie na het opnieuw configureren van iOS 8. Volgens het sociale netwerk was het een complex probleem dat inmiddels opgelost is. 9to5Mac speculeert dat Twitter eigenlijk wilde zeggen dat 1 miljoen gebruikers hun Twitter-account na het instellen van een nieuwe iPhone niet meer koppelden en niet meer de moeite namen om de Twitter-app te installeren.

Twitter heeft momenteel 288 miljoen maandelijks actieve gebruikers. Dat zijn er 7 miljoen minder dan analisten verwacht hadden. Het sociale netwerk had die 4 miljoen ‘zombie-twitteraars’ dus goed kunnen gebruiken.

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  alexjeee

  Zielig dat ze die 4 miljoen mee willen tellen… Ik schijn ook twitter te hebben, nooit wat mee gedaan

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Die Twitter-CFO had beter z’n mond kunnen houden in plaats van zielig te doen over gebruikersverlies door Apple. Als ze door zulke stiekeme automatische links aan hun aantallen moeten komen, voorspelt dat niet veel goeds! Dat zaait meteen ook twijfel over de rest van de cijfers. Daar zit wellicht ook veel vervuiling in.

 • Profielfoto
  The Jesus

  Twitter is een aflopende zaak. Het is nooit mainstream geworden en vooral gekaapt door hijgerige media. Voegt het wat toe? Het kan me trouwens niet boeien dat iemand in Tokyo een boterham aan het smeren is.

 • Profielfoto
  jf

  Het is juist té mainstream geworden, iedereen zat er op een gegeven moment op, waardoor je timeline volliep met shit die totaal niet interessant is (nog los van de advertenties).

  Ik gebruik het eigenlijk alleen nog maar om te communiceren met de NS – dat is de snelste manier…

 • Profielfoto
  checkpointx

  grappig dat hij gewoon toegeeft dat twitter geen goede manier heeft om het aantal actieve gebruikers te tellen, dit gaat ze een hoop geld kosten…

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Twitter is nog steeds de beste en snelste manier om van nieuws op de hoogte te komen, bij belangrijke en minder belangrijke dingen. En als de tweets in je timeline niet boeiend zijn, volg je dus de verkeerde mensen of organisaties!