Tim Cook: ‘Veelzijdigheid is het geheim van de Apple Watch’

17 reacties

Apple-CEO Tim Cook had dinsdag een heftige, maar positieve dag. Nadat Apple als eerste Amerikaanse bedrijf ooit een marktwaarde van 700 miljard dollar bereikte, mocht Cook ook nog spreken bij een conferentie van investerings­bank Goldman Sachs.

De Apple Watch was een belangrijk onderwerp van gesprek. Volgens Cook wordt de Watch net zo’n succes als de iPhone en iPod. Dat komt volgens hem door de veelzijdigheid van het apparaatje. Uiteindelijk zullen we niet meer zonder willen. Aldus de van vertrouwen blakende Apple-CEO.

Het onderscheidende aan de Apple Watch is volgens Cook de aanpasbaarheid. Gebruikers die graag fitnessen kunnen de wearable gebruiken om hun prestaties te meten. Wie alleen naar sport kijkt, kan snel een seintje krijgen bij sportuitslagen. Voor ieder wat wils door een groot aantal Apple Watch-apps die in ontwikkeling zijn.
Apple Watch Demoscreens
Apple is net als bij de mp3-spelers relatief laat met het uitbrengen van een smartwatch. Dat is volgens Cook geen probleem omdat nog geen enkele fabrikant een toonaangevend product heeft gelanceerd. Apple verwacht dat de Watch indrukwekkend genoeg is om, net zoals de iPod dat deed, de gehele markt op zijn kop te zetten.

Het gesprek ging naast de Apple Watch ook over Apple Pay, Privacy, het succes in China en de toekomst van de Mac. Bij MacRumours is een prima transcript van het gesprek te vinden.

Reacties

17 reacties
 • Profielfoto
  sjonnie

  Denk dat Tim gelijk heeft

 • Profielfoto
  streeff

  Hoe lang deed hij nou op een batterij?

 • Profielfoto
  SvS

  Accu langer, gps & dunnere watch, dan ben ik om.

 • Profielfoto
  Stef Oortwijn

  Hoop maar dat die in april in Duitsland te koop is.. Wil hem!

 • Profielfoto
  Waffle ಠ_ಠ

  Het onderscheidende aan de Apple Watch is volgens Cook de aanpasbaarheid. Gebruikers die graag fitnessen kunnen de wearable gebruiken om hun prestaties te meten. Wie alleen naar sport kijkt, kan snel een seintje krijgen bij sportuitslagen. Voor ieder wat wils door een groot aantal Apple Watch-apps die in ontwikkeling zijn.

  Zoals zo’n beetje alle smartwatches die al op de markt zijn? Met uitzondering van een aantal smartwatches (onder andere de Pebble) kunnen ze dit allemaal al. Er zijn genoeg apps voor Android Wear, en Wear heeft ingebouwde ondersteuning om je horloge als fitnesstracker te gebruiken. Ook informatieberichten als wedstrijduitslagen zijn op Wear aanwezig (duh).

  Ik zie eigenlijk nog steeds niet waarin de Apple Watch zich nou écht kan onderscheiden. De bandjes misschien?:|

 • Profielfoto
  Shmoo

  De bandjes misschien?

  Ik denk ook dat dat het is.. je hebt zoveel verschillende modellen, iets dat totaal niet Apple is maar goed we hebben Apple al heel vaak de laatste jaren andere bedrijven achterna zien rennen. Grotere iPhones, kleinere iPads, producten van goud omdat dit in Azië een veel gekozen kleur is en dat allemaal om verkopen te stimuleren.
  .
  Ondanks dat ik vind dat het een ruk product is van wat ik er van heb gezien zullen er vast wel weer van die gastjes zijn die dit echt moeten hebben om het hebben.
  Maar ik zie dit niet een volgende iPhone of iPads hype worden. Nier in deze staat dan zullen ze er toch echt nog dingen aan moeten toevoegen zoals een Espresso machine, of een oplaadpunt voor de elektronische auto.

 • Profielfoto
  donut

  @ streeff
  de Apple Watch gaat minder dan een dag mee ; dus je kan al snel zonder…

  Ik denk dat Tim Cook ooit gelijk heeft, alleen de eerste paar jaar nog niet…
  Dan zullen ze zeggen zie je wel!

 • Profielfoto
  hokkie

  Ik denk dat ze weer bereiken dat andere fabrikanten even achter hun oren gaan krabben, met de gedachte; “zo kan het dus ook!” Of dit net zo revolutionair gaat zijn als de iPod/iPhone, dat verwacht ik niet…

  Maar eerlijk = eerlijk, is er überhaupt een watch op de markt die grafisch en technisch gelijkwaardig of beter is dan Apple Watch? Dat betwijfel ik…

  Als Apple Watch een volledig werkdag op één accu kan werken bij normaal gebruik, ben ik om. Mijn iPhone 6 moet ik ook elke dag opladen…

 • Profielfoto
  polansky

  Volgens Cook wordt de Watch net zo’n succes als de iPhone en iPod. Dat komt volgens hem door de veelzijdigheid van het apparaatje.

  .
  Dat valt nog maar te bezien.
  Niet iPhone bezitters spreek je er niet mee aan en met de veelzijdigheid valt het ook behoorlijk tegen. De SDK heeft flink wat beperkingen en met alles ben je afhankelijk van de iPhone die in je jaszak zit.

  Maar goed. Je kunt als directeur moeilijk zeggen dat je weinig toekomst ziet in iets dat je eigenlijk nog moet uitbrengen.

  Als de Apple watch niet direct een groot succes is, krijgt Apple wel een probleem op het gebied van geloofwaardigheid. Of het vertrouwen bij de beleggers dan nog zo groot blijft is nog afwachten.

  Wie hoog klimt kan diep vallen.

 • Profielfoto
  Eprom

  Hoewel ik denk dat hier zeker een markt voor is, betwijfel ik of het zo’n succes zal worden als de iPad of iPhone. Eerst maar eens wachten op de “Apple Watch Air”

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Fijn dat Tim Cook zoveel zelfvertrouwen heeft. En mooi dat hij onverkort achter z’n nieuwe producten staat, maar het succes van de Apple Watch moeten we nog maar afwachten. Ik geloof zeker dat het een verkoopsucces gaat worden. Een hebbeding dat miljoenen willen hebben. Maar dat het zoveel meerwaarde heeft, nee zover is het nog niet. Vrijwel alles dat de Apple Watch kan, kan de iPhone ook. Daarop kan je over elk onderwerp net zoveel seintjes krijgen als je wilt. Daar heb je de Apple Watch niet voor nodig. Of is het zo wereldschokkend dat je op je Watch een berichtje krijgt dat Europa en Putin het eindelijk eens zijn over Ukraine en het vervolgens tóch op je iPhone gaat lezen. Ik dacht het niet. En de echte pure Apple Watch gegevens, die via de sensors binnenkomen gaan voorlopig nog niet verder dan wat andere sportwatches en bandjes ook kunnen. Het wordt pas écht interessant als er meer ingewikkelde sportinfo en vooral medische informatie via de sensors binnenkomt. Zoals informatie over zuurstof- en suikergehalte van het bloed. Maar zover is het voorlopig nog niet.

 • Profielfoto
  Waffle ಠ_ಠ

  Ik denk dat ze weer bereiken dat andere fabrikanten even achter hun oren gaan krabben, met de gedachte; “zo kan het dus ook!”

  Dat valt nog te bezien. De Moto 360 is anders toch behoorlijk populair. Maar ja, Apple heeft die vreemde aanhang die alles maar koopt en ophemelt.

  Maar eerlijk = eerlijk, is er überhaupt een watch op de markt die grafisch en technisch gelijkwaardig of beter is dan Apple Watch? Dat betwijfel ik…

  Jazeker, om te beginnen met de Moto 360 die ik hierboven noemde. Let wel dat de Apple Watch nog niet op de markt is en we dus niet helemaal weten wat voor hardware er in zit. Maar als de geruchten waar zijn zal de TI OMAP 3 processor het niet onder doen aan die van de Apple Watch. Qua scherm zijn ze nagenoeg hetzelfde, alhoewel die van de Moto 360 rond is. Daarnaast is de LG G Watch R is nog krachtiger dan de 360.

 • Profielfoto
  Di May

  Meer en meer blijkt het OMT-forum een
  kwakbord voor Apple-bashers te zijn.

  Kan niet anders.
  Elders kunnen ze niet terecht …:mrgreen:

  Eerlijk kritiek heeft een
  gezonde, gefundeerde bodem.
  En kan interessant zijn.

  Hiet is het meestal een infantiel gedoe.
  Afvallen om toch maar op te vallen.

 • Profielfoto
  Waffle ಠ_ಠ

  Dat valt wel mee hoor. Voor infantiel gedoe moet je eerder aan de andere kant van het hek staan.:wink:

  Ik kijk liever op een kritische wijze naar Apple. Veel vergelijken, geïnformeerd zijn over de producten en mogelijkheden van anderen en vooral veel dingen uitproberen. Als je dat doet kom je er al snel achter dat Apple op sommige gebieden voorloopt, en op anderen juist achterloopt. Qua kwaliteit en stabiliteit van clouddiensten lopen ze bijvoorbeeld achter, maar als het gaat om de integratie tussen “vast” en “mobiel” lopen ze juist voor.

  In het wearables-departement lijken ze in ieder geval geen “killer features” te hebben. Dat maakt de Apple Watch niet DOA, maar ik heb mijn twijfels toch bij het succes ervan.

  Als een Appleproduct me niet staat koop ik het niet, idem met de producten van anderen. Zo zou ik bijvoorbeeld niet snel weer een Apple TV kopen, maar van de iPad krijg je mij nog niet af.

 • Profielfoto
  ozzie X

  Ik zie eerlijk gezegd ook weinig infantiele reacties hier. Kritisch en afwachtend. Lijkt me niks mis mee. Als je nu al roept dat het een geweldig ding is en je het zeker gaat kopen, kom je eerder infantiel over. Gewoon maar eens afwachten wat ze ervan gemaakt hebben voordat je echt een oordeel kan geven en of je er geld aan wil uitgeven.

  Ik heb geen interesse omdat ik toch al geen horloge draag en als ik dat al zou dragen kies ik voor een mooi klassiek klokje en geen glimmende electronica. Dat is puur persoonlijk uiteraard.

  Het zal best een succes worden, maar niet zo’n knaller als de iphone, dat zeker niet.

 • Profielfoto
  Monsta

  Geen enkele fabrikant dan Apple zelf kan de een perfecte integratie/samenwerking met andere Apple devices/apparaten bieden. Dit is nu ook al een van de sterkste eigenschappen binnen het hele Apple eco systeem. Grootte kans dus dat je straks al een aantal ‘nieuwe’ appjes automatisch download omdat je de iPhone App al hebt.

 • Profielfoto
  knekkie

  succes om dat het er een van Apple is kan niet eeuwig duren. De competitie die al op de markt is is ook veelzijdig. Maar ik ben heel erg benieuwd.

  het zal ze wel weer lukken.