Tim Cook: ‘Apple Watch is showerproof’

20 reacties

Apple CEO Tim Cook is bezig met een grande tour door Duitsland en bracht vandaag een bezoekje aan de nieuwste Apple Store in Berlijn. Hij heeft daar een interessante uitspraak gedaan. Cook zegt zijn Apple Watch altijd te dragen, zelfs onder de douche.

Eerder werd nog verteld dat de Apple Watch wel waterbestendig is, maar niet waterdicht is. Dat zou betekenen dat deze tijdens het douchen af moet. Tim Cook bevestigt nu het tegenovergestelde. Verder zei Cook dat hij zijn Watch iedere nacht moet opladen.

Het belangrijkste onderdeel van de Apple Watch, de S1-chip, is in een speciale hars verpakt. Daardoor is de electronica beschermd tegen invloeden van buitenaf, slijtage, en vallen. Waterbestendige apparaten krijgen een IP-classificatie. IP44 is spatwaterdicht en IP55 is spuit­water­dicht. Vermoedelijk valt de Apple Watch in een van deze twee classificaties.
Apple Watch nat-16x9
De Apple Watch is vanaf april te koop. Of je er ook lekker mee kan badderen is nog maar de vraag.

Reacties

20 reacties
 • Profielfoto
  tuur.smeets

  Was een week geleden in de Apple Store in Berlijn, mooie winkel.

  Toch nog een beetje vaag, hoop eerlijk gezegd dat de Apple Watch helemaal waterbestendig is.

 • Profielfoto
  Soulshaker

  Daar komen de discussies al over waterschade …..
  Een welles nietes verhaal , met apple die zegt dat je ermee gezwommen hebt en de koper die zegt dat het door het douchen komt

 • Profielfoto
  macpro

  En je draagt je horloge onder de douche omdat?

 • Profielfoto
  Shmoo

  Dat we zoiets gemist hebben tijdens alle geruchtenstromen..

  Nee, nu ga ik er ook eentje kopen zodra ze beschikbaar zijn. Kan ik hem om mijn polsje doen en dan tijdens het douche er naar kijken terwijl ik met diezelfde hand mijn pielemuis vasthoud.
  Heel toepasselijk, je iMac swaffelen op kantoor dat gaat misschien iets te ver..

 • Profielfoto
  Aerea

  @Shmoo –:heart: geweldig

 • Profielfoto
  donut

  Cook doet het horloge nooit af- vooral niet onder de douche, maar laadt hem wel elke dag op…?
  Ik krijg de indruk dat ze bij Apple ook bang zijn dat het niks wordt met dat ding en nu zetten ze als reclame zelfs de directeur onder de douche…

 • Profielfoto
  Bman

  Als je ermee kunt douchen is de waarde dus IP 66; er komt uit een douch circa 10 L/m en het verschil tussen IP 65 en 66 wordt door de grenswaarde van 12,5 L/m bepaald. Een comfortdouch verbruikt soms wel 15 liter (elke minuut). Tim zegt dat je ermee kunt douchen (ook comfortdouch) dus dat maakt dat de IP 65 in dit artikel onjuist beredeneerd is. Apple neemt geen risico’s dat Watches in de douch kapot gaan.

 • Profielfoto
  JohnHenry

  Op dit plaatje ziet deze watch er best strak uit, maar in de praktijk staat dat scherm natuurlijk uit. Beetje valse reclame maar oke goed. Hoe slick is deze watch nog als het scherm uit staat ?

 • Profielfoto
  DaveFlash

  Hmm ik denk dat Apple het in september en nu expres vaag heeft gehouden om juist als verrassing uit te pakken in april met de mededeling “One more thing…” the Apple Watch is fully submersible up to depth of xx-aantal meters. Daarnaast is het zeer goed mogelijk dat de prototypes die Apple in september bij de presentatie liet zien en later in Parijs, nog niet waterdicht waren, en dat dit dus op het wenslijstje van Tim Cook & co. stond.

 • Profielfoto
  Jesper

  Elke dag opladen :’) Doei.

 • Profielfoto
  DNibbeling

  Mij lijkt het dat Apple er nog niet zoveel over vrijgeeft. Wellicht is de Apple Watch nog niet gekeurd door de instantie die dit test en certificeert. En als Apple nu zegt dat de Apple Watch bijvoorbeeld IP55 is gecertificeerd en achteraf blijkt dat het apparaat daar niet aan voldoet, dan heb je het hek van de dam. Buiten het feit dat ze wellicht het risico van een boete riskeren.

 • Profielfoto
  sjonnie

  Het feit dat hij ’s nachts moet opladen lijkt mij een minder groot minpunt als velen er van maken. Hoeveel mensen slapen met hun horloge om? Mijn iPhone ligt als ik slaap aan de oplader, wat is het probleem als de Apple Watch daar ook naast ligt? Als hij eerder leeg is dan de dag voorbij is dan vind ik het pas vervelend.

 • Profielfoto
  macpro

  @sjonnie: mee eens en ik heb ook nooit een horloge om als ik slaap.
  Maar de Apple Watch is ook wel bedoeld als aan apparaat dat gaat bijhouden hoe je slaapt en je ’s ochtends gaat wekken door op je pols te kloppen. Allemaal functies die niet kunnen als je ’s nachts moet opladen.
  Dus daar hebben ze nog een uitdaging te pakken.

  Marketing zal er natuurlijk wel een mooie oplossing voor verzinnen:
  – Apple Watch Day edition
  – Apple Watch Sleep edition
  ;-)

 • Profielfoto
  knekkie

  Je moet een perfect product niet perfect op de markt brengen als je later nog verbeterde iteraties op de markt wilt brengen. Waarschijnlijk staat de versie die tot 30 meter waterdicht is op de roadmap voor het model van volgend jaar.

  Gewoon een verkeerde inschatting van wat Apple gebruikers tegenwoordig nog slikken als AF product.

  Wie weet verrast Apple ons straks wel door te zeggen: “we hebben naar jullie geluisterd. we hebben m in de tussentijd ook even waterdicht gemaakt zodat je er mee kan douchen en zwemmen… en oh ja de batterij gaat stiekem toch een week mee.”

 • Profielfoto
  Facundo

  Worden er soms nog horloges gemaakt die NIET onder de douche kunnen???
  Het klinkt een beetje als Gillette, die aankondigt dat mesjes vanaf nu nat mogen worden.

 • Profielfoto
  maconly

  wouw spatwaterdicht , de concurrentie is gelijk op achterstand gezet.

 • Profielfoto
  Verwijderen

  Je kan merken dat er een hoop gays werken bij OMT met zo’n foto.
  (Niet negatief bedoelt hoor….:) )

 • Profielfoto
  polansky

  Blijkbaar vond Apple zelf het ook te genant voor woorden dat een 349 dollar kostend horloge niet spatwaterdicht bleek te zijn.

 • Profielfoto
  Zaphod_B

  Swiftly: niet negatief bedoeld, maar toch een hele domme en seksistische opmerking. Jammer.

  Dan het horloge. Ik weet het niet hoor. Ik ben al meer dan tien jaar trouw Apple-gebruiker. Heb het allemaal gehad, van MacBook pro naar Air, van PowerMac G5 tot iMac bolletje, van iPhone 1 tot nu de 6 plus, en nu aan m’n derde iPad bezig.

  Maar dit ding? Batterijduur: veel te kort. Ding zelf? Echt te dik. Functies? Leuke gimmick maar wat voegt dit toe? Heb al genoeg apparaten die biepen en aandacht vragen.

  Wellicht mis ik iets. Bij de iPhone en iPad zag ik vooraf heel duidelijk wat de use case was en wilde ik er dolgraag een hebben. Nu bij de Apple Watch heb ik dat gevoel totaal niet. Misschien zie ik iets over het hoofd…

  En het zal sowieso wachten zijn op versie 2 of 3 vermoed ik….

 • Profielfoto
  Zaphod_B

  P.S. en ja waterdicht tot 10m is toch wel een beetje het minimum voor een horloge vind ik. Mee onder de douche en het zwembad in.
  Voor diep duiken heb je speciale horloges, dat hoeft niet.