Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 25 februari 2015
Leestijd: 1 minuut

Tim Cook: ‘Apple Watch is showerproof’

Apple CEO Tim Cook is bezig met een grande tour door Duitsland en bracht vandaag een bezoekje aan de nieuwste Apple Store in Berlijn. Hij heeft daar een interessante uitspraak gedaan. Cook zegt zijn Apple Watch altijd te dragen, zelfs onder de douche.

Eerder werd nog verteld dat de Apple Watch wel waterbestendig is, maar niet waterdicht is. Dat zou betekenen dat deze tijdens het douchen af moet. Tim Cook bevestigt nu het tegenovergestelde. Verder zei Cook dat hij zijn Watch iedere nacht moet opladen.

Het belangrijkste onderdeel van de Apple Watch, de S1-chip, is in een speciale hars verpakt. Daardoor is de electronica beschermd tegen invloeden van buitenaf, slijtage, en vallen. Waterbestendige apparaten krijgen een IP-classificatie. IP44 is spatwaterdicht en IP55 is spuit­water­dicht. Vermoedelijk valt de Apple Watch in een van deze twee classificaties.

De Apple Watch is vanaf april te koop. Of je er ook lekker mee kan badderen is nog maar de vraag.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Tim Cook: ‘Apple Watch is showerproof’
Sluiten