Tim Cook: ‘Apple Watch gaat je autosleutel vervangen’

Door: Raymon Mens - 26 reacties

Met een Apple Special Event op 9 maart en verkoopstart van de Apple Watch in april, begint het media-offensief van Apple los te barsen. CEO Tim Cook brengt verrassings­bezoekjes aan Apple Stores wereldwijd en doet daar interessante uitspraken.

Tijdens een bezoek aan de Covent Garden Apple Store in Londen hintte Tim Cook naar een samenwerking tussen autofabrikanten en Apple. Volgens de CEO kan de Apple Watch straks onder andere gebruikt worden om je auto te ontgrendelen en starten.

Volgens Cook wordt de Apple Watch net als de iPhone: gebruikers kopen de smartwatch omdat het lezen van notificaties om je pols handig is, maar zullen al snel andere functies ontdekken. De CEO is er van overtuigd dat de Apple Watch daarom een schot in de roos zal zijn.

Tijdens de introductie van de Apple Watch werd al een app op het horloge getoond die samenwerkt met de BWM i-serie. Ook fabrikant Viper heeft al aangekondigd een smart start-app voor de Apple Watch te gaan maken.
elekslabs-concept-for-apple-watch
Het is niet de eerste keer dat Tim Cook kleine beetjes nieuwe informatie over de Apple Watch lekt. Eerder deze week vertelde de Apple-CEO tijdens een bezoek aan een Apple Store in Duitsland nog dat Apple’s smartwatch gewoon showerproof is.

Tijdens het Apple-evenement van maandag 9 maart horen we ongetwijfeld meer over de functies van de Apple Watch en welke samenwerkingen Apple heeft gesloten.

Reacties

26 reacties
 • Profielfoto
  whaha

  150 dollar zodat je je sleutel niet meer hoeft te gebruiken? Ik hoop voor velen dat de andere oplossingen goedkoper gaan worden, alhoewel ik moet toegeven dat het wel iets cools heeft om je auto op zo’n manier te ver-/ontgrendelen.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Het gaat nog wat worden met de Apple Watch! Slim om juist nu in Apple Stores op te duiken en zulke uitspraken te doen. Opvallend ook dat Tim Cook heeft gezegd dat de Apple Watch shower proof is! Dat is toch heel wat anders dan de term “water resistent” die eerder werd gebruikt en in Nederland meestal wordt vertaald met “spatwaterdicht”. Shower proof vind ik overigens nog erg armzalig voor een moderne watch van deze prijs. Een horloge van een paar tientjes is al volledig waterproof tot op vele meters diep! Ik ben benieuwd of er nog meer verborgen Apple Watch functies opduiken voor of tijdens de Keynote!

 • Profielfoto
  macpro

  Ik heb nu keyless entry, dus ik hoef helemaal niets te doen. Gewoon de deur opentrekken. Zoveel toegevoegde waarde zal een Apple Watch daar dus niet gaan bieden. Tenzij er een aftermarket set gaat komen die je in je auto kunt (laten) inbouwen.

 • Profielfoto
  kasuja

  Als iemand je Apple Watch steelt heeft die dan ook toegang tot je auto?

 • Profielfoto
  Neowip

  Als iemand je Apple Watch steelt heeft die dan ook toegang tot je auto?

  Tja, niet alsof dat nu niet zo is als iemand je sleutel steelt. Is dus wel stap achteruit…. duhhh:shock:

 • Profielfoto
  Shmoo

  Laten we eerst maar eens beginnen met gewoon een device waar je de tijd op kunt aflezen zonder dat hij aan het einde van de dag uitvalt omdat je geen power meer hebt.

  Wel stoer idee, dat je straks een iPhone en Apple Watch moet bezitten om een bepaalde type auto te kunnen kopen! Het ergste is ook nog dat Apple er mee weg zou komen terwijl bij BMW, FIAT en Mercedes maken ze al jaren van die speciale fietsen, t-shirts, golftassen en weet ik veel wat nog meer van troep met het logo van het automerk erop maar dat koopt niemand. :S

 • Profielfoto
  MacAanZee

  @Shmoo: ik weet iets veel beters voor jou. Het merk is Casio, je kunt er altijd de tijd op aflezen en zelfs de datum en misschien nog meer. En met Ă©Ă©n batterijtje werkt ie minstens een jaar, misschien wel twee. En voor drie tientjes heb je ‘m in huis!:lol:

 • Profielfoto
  wensink

  wat nou als dat ding leeg is dan?

 • Profielfoto
  RoyB

  Moet je hem opladen

 • Profielfoto
  Shmoo

  Nee dat wat die Zwitsers gedaan hebben vind ik wel wel een intressant project eigenlijk.
  Gewoon een horloge look met echt Zwiters uurwerk maar onder het klokje, buiten het zicht alle digitale toeters en bellen verstopt dat contact kan maken met een iOS app waar je data op kunt aflezen.
  Resultaat batterij gaat 2 jaar mee zoals elk ander horloge en toch heb je de kwaliteit van een smart watch alleen geen digitale displays waar je zogenaamd alles op moet kunnen aflezen 2cm bij 2cm.

 • Profielfoto
  bjorngra

  Het gaat nog wat worden met de Apple Watch! Slim om juist nu in Apple Stores op te duiken en zulke uitspraken te doen. Opvallend ook dat Tim Cook heeft gezegd dat de Apple Watch shower proof is! Dat is toch heel wat anders dan de term “water resistent” die eerder werd gebruikt en in Nederland meestal wordt vertaald met “spatwaterdicht”. Shower proof vind ik overigens nog erg armzalig voor een moderne watch van deze prijs. Een horloge van een paar tientjes is al volledig waterproof tot op vele meters diep! Ik ben benieuwd of er nog meer verborgen Apple Watch functies opduiken voor of tijdens de Keynote!

  Inderdaad. Als de Watch echt alleen maar showerproof is, is niet echt wow. Volgens mij is een prul van de Hema al waterdicht.

  Dat worden dan nog discussies wat waterschaden. Ja ik heb er alleen maar mee gedouched. Terwijl ze ermee gezwommen/gedoken hebben.

  Ik moest ze toch even naast elkaar zetten. Lekkere Copycats bij Motorola. Begrijp niet dat het kan.
  http://nl.tinypic.com/r/29o5uyw/8

 • Profielfoto
  Joffry

  Ik denk, dat zal je straks ook kunnen met je iPhone. Nu kan je al huisdeuren openen.

 • Profielfoto
  MEEUW

  Wat is er mis met de draadjes los trekken en de juiste kleuren aan elkaar?
  soms schroevendraaier gebruiken.
  geen smart watch voor nodig toch?

 • Profielfoto
  Macinzon

  @Knekkie: Het is toch zo dat elke keer dat je de Apple watch opnieuw om je pols doet een code moet invullen voor zulke functies?

 • Profielfoto
  polansky

  Tim Cook: ‘Apple Watch gaat je autosleutel vervangen’

  Tim vergeet erbij te zeggen dat je daarvoor dan wel je iPhone bij je moet dragen en de auto moet beschikken over Apple Carplay.

  Gezien het gesloten ecosysteem van Apple verwacht ik dat de Open Automotive Alliance dat samenwerkt met Google uiteindelijk de absolute meerderheid gaat krijgen en je die ‘autosleutel’ dus enkel kunt gebruiken met die enkele auto die uitgerust is met Apple Carplay.

  Maar ach als directeur moet je toch iets zeggen om een misbaksel van een product toch als geweldig te positioneren.

 • Profielfoto
  HydrĂŠ

  Doet Tim deze uitspraak met het oog op de toekomstige wagen?

 • Profielfoto
  kasuja

  @Macinzon dat dacht ik ook.
  maar weet het niet zeker.

  maar als ze jou vinger afdruk je apple watch en je telefoon nodig hebben omweg te komen met je auto dan zijn dat wel aardig wat diefstal vertragende maatregels.

 • Profielfoto
  Facundo

  Ach arme Timmy toch! Je wagen wordt meteen gestolen door russische of chinese hackers. Droom lekker verder, geen persoon met klasse zal de Rolex, TagHeuer, etc. vervangen door zo’n prulding dat constant weer af moet om te laden! En dan een speciaal praatje om te vertellen dat ‘ie heus wel onder de douche kan. Om je dood te lachen, zo zielig.

 • Profielfoto
  THX-1138

  Als de software op de Apple Watch net zo lek is als OSX dan vrees ik dat ik al snel op zoek moet naar een nieuwe auto..

 • Profielfoto
  IsSidha

  @polansky Dit staat helemaal los van Apple CarPlay.. je moet toegang hebben tot de interne computer van de auto en met Carplay hoeft dat helemaal niet.

  @Macinzon Goh, zouden ze daarom al die sensoren onder de watch gemaakt hebben.. ook voor Apple Pay met je watch hoef je geen vingerafdruk te doen. De biosensoren zien wel wie je bent

  @Facundo.. totdat de gouden versie voor meer dan 20k in de winkel ligt.. want dan willen alle personen met klasse ‘m ineens wel.. want tja, die rolex is maar 15k.. goedkoop prulletje en kan alleen maar de tijd aangeven, waardeloos toch

 • Profielfoto
  koen

  Auto’s zijn ook niet waterdicht.

 • Profielfoto
  MacFundamentalist.nl

  Gaaf! Heb ik altijd gewild op mijn Volvo 440 uit 1996!

 • Profielfoto
  Ce

  Apple is veel te veel bezig om nu alle features van de telefoon te promoten en te roeptoeteren hoe goed het ding wel niet is of nog gaat worden, hebben ze met de iPhone nooit gedaan…was ook niet nodig. Klaarblijkelijk met de watch wel, vreemd.

 • Profielfoto
  koen

  Gaaf! Heb ik altijd gewild op mijn Volvo 440 uit 1996!

  DAF = De Apple Fabriek:nerd:

 • Profielfoto
  zepkleiker

  Gewoon net als de Pebble dus. Niks nieuws aan.

 • Profielfoto
  IPhonePeter

  Ten eerste bestaat key-less al.
  Wat is de toegevoegde waarde als het je apple watch is en niet gewoon je iphone die je in je zak hebt zitten?
  Hoe veilig zal het zijn?