Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 12 februari 2015

TestFlight kan nu betatesters groeperen

Sinds Apple begin vorig jaar beta-testplatform TestFlight kocht zijn er al een aantal verbeteringen doorgevoerd. Zo kunnen nu maximaal 1000 betatesters een app testen. Vandaag is nog een handige toevoeging aan TestFlight gedaan.

Met TestFlight Groups is het is nu mogelijk om betatesters in groepen te splitsen. Deze groepen kunnen verschillende versies/builds van apps toegestuurd krijgen. Daarnaast is het mogelijk om verschillende groepen testers verschillende instructies te tonen.

Op deze manier wordt het mogelijk om mede-ontwikkelaars altijd de nieuwste build te sturen, terwijl externe testers deze pas krijgen nadat alle ontwikkelaars deze getest hebben. Een andere mogelijkheid is het verleggen van de focus. Stuur twee groepen testers dezelfde versie van een app, maar vraag de groepen in de instructies op verschillende punten te focussen.

Hoewel er een TestFlight-app in de App Store te vinden is, hebben gewone gebruikers er in de eerste instantie niets aan. Ontwikkelaars moeten gebruikers uitnodigen om deel te nemen aan een test.

Reageer op artikel:
TestFlight kan nu betatesters groeperen
Sluiten