Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 6 februari 2015
Leestijd: 1 minuut

Tesla en Apple strijden om toptalent

Nu auto’s steeds meer computerelementen beginnen te bevatten, wordt een hippe autofabrikant als Tesla ook een steeds aantrekkelijkere werkgever in Silicon Valey. Volgens Bloomberg stapten minstens 150 Apple-medewerkers over naar Tesla.

Dat zou betekenen dat Tesla meer medewerkers bij Apple weggekaapt dan bij andere techbedrijven en autofarikanten. Apple doet er volgens Bloomberg alles aan om medewerkers terug te krijgen. In Silicon Valey is al langer een groot tekort aan engineers en ander personeel.

Apple biedt nieuwe medewerkers een overstapbonus van 250.000 dollar en 60 procent salarisverhoging. Ondanks dit aantrekkelijke aanbod slaagt de iPhone-maker er volgens Tesla-CEO Elon Musk niet in om talent bij de autofabrikant weg te kapen. Voormalig Apple-medewerkers stapten over om de futuristische visie van de autofabrikant. Bovendien zou Elon Musk net als Steve Jobs als een visionair zijn en oog voor detail hebben.

De invloed van Apple is duidelijk te zien in de interface van het touchscreen in de auto’s. De software is door voormalig Apple-medewerkers gemaakt. De retailtak van Tesla wordt gerund door een voormalig Apple Store-manager.

Tesla-Store in de PC Hooftstraat Amsterdam.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Tesla en Apple strijden om toptalent
Sluiten