Sonos viert 75 jaar jazz met blauwe PLAY:1 en themastreams

6 reacties

Zeg je jazz, dan zeg je Blue Note Records. Met een limited blauwe uitvoering van de PLAY:1 en een aantal themastreams brengt Sonos een ode aan meer dan 75 jaar jazz bij het label. Heb je niets met Jazz? De blauwe Sonos is ook gewoon een mooi ding.

De speciale PLAY:1 is de eerste limited edition-uitgave van Sonos en is in stijl van het platenlabel volledig blauwgekleurd. Er worden slechts 4100 Blue Note PLAY:1’s gemaakt en voor 250 euro (50 euro extra) via de webshop van Sonos verkocht. De fabrikant verwacht dat ze snel uitverkocht zijn.

De blauwe kleur van de Blue Note PLAY:1 is deels aangebracht door robots, deels door handschilderwerk. De verkoop begint niet meteen, maar geïnteresseerden kunnen zich alvast aanmelden via sonos.com/BlueNote.
sonosblue1
Naast de speciale speaker, komt Sonos ook met drie speciale streams en playlists. Deze zijn te vinden in de Sonos-app en via TuneIn Radio. Dit zijn de streams en playlists:

 • Artist Selects: Uitsluitend beschikbaar op Blue Note PLAY:1 met elke maand nieuwe afspeellijsten in authentieke grammofoonplaatstijl.
 • Born in Blue: Legendarische Blue Note-artiesten samen met mensen die fragmenten van die artiesten hebben gebruikt in remixes. Hiermee slaat Sonos de brug tussen moderne muziek en legendarische jazz.
 • Blue Note 101: Luister naar en leer over de evolutie van jazz in de afgelopen 75 jaar; van het begin van Blue Note tot aan de ontwikkeling tot iconisch platenlabel.

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  koen

  Is dat alleen een speaker of doet het nog meer ?

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Het is eigenlijk alleen maar een speaker ja.

  Maar wel één die in een netwerk van speakers kan fungeren. In een Sonos-netwerk dan liefst natuurlijk.

 • Profielfoto
  herman r.

  en de gewone kleuren wit en zwart kosten bij BCC nu euro 160 in plaats van euro 199 trouwens ook de playbar (soundbar is ook in prijs verlaagd nu ongeveer euro 570 ipv 700

 • Profielfoto
  Erwal

  €50 extra voor een blauwe kleur die maar net in je interieur moet passen? Slim staaltje marketing. Overigens ben ik een enorme fan van Sonos, heb zelf twee witte Play:one’s en een Soundbar.

  @Herman r.: ik zie op de BCC site alleen de adviesprijs van €199 staan. Afgelopen weekend was bij de MM een BTW actie, toen inderdaad 160 per stuk, BCC zal dat dan matchen. Maar die liep zondag af…

  Bij Plattetvdiscounter kan je nog wel eens een deal maken, mail ze en je hebt een strakkere prijs schat ik in. Of in de winkel even onderhandelen, lukt vast wel: “maar als ik er nu twee koop, wat betaal ik dan?”.

 • Profielfoto
  maconly

  Mooi spul dat sonos heb een playbar en 2 play 3 , alleen had de bediening wat uitgebreider gekund .

 • Profielfoto
  bjorngra

  en de gewone kleuren wit en zwart kosten bij BCC nu euro 160 in plaats van euro 199 trouwens ook de playbar (soundbar is ook in prijs verlaagd nu ongeveer euro 570 ipv 700

  De Playbar kost bij BCC nu €679. Let op want er is een illegale BCC clone website online. Dit was onlangs bij Tros Radar.

  Ik heb een Playbar, Sub en twee Play 1’s. Ben uitermate tevreden over de SONOS spullen. De Play 1’s via MM met de BTW actie idd voor €160. Helemaal de €160 waard.