Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 18 februari 2015
Leestijd: 1 minuut

Bestanden sneller in Dropbox met nieuwe iOS 8-extensie

Dropbox heeft zijn iOS-app voorzien van een nieuwe actie-extensie voor iOS 8. Hiermee is het mogelijk op praktisch ieder bestand dat op iOS te bekijken is direct in Dropbox op te slaan. Net als iedere actie-extensie bevindt de Dropbox-extensie zich onder de deel-knop.

Het is nu niet meer nodig om de Dropbox-app te openen om een bestand toe te voegen. Als je de extensie wil gebruiken, moet deze wel eenmalig handmatig geactiveerd worden. Dat is een eenvoudig proces.

Allereerst open je een app met ondersteuning voor extensies, bijvoorbeeld de foto’s-app. Druk op de deel-knop en kies in de rij met acties onderaan voor ‘Meer‘. Vervolgens activeer je de optie ‘Opslaan in Dropbox‘ waarna de extensie voortaan altijd zal verschijnen.

Twee beperkingen zijn dat de extensie geen Touch ID als authenticatie voor Dropbox ondersteunt. Ook is het niet mogelijk om meerdere bestanden tegelijk te uploaden. Bij het selecteren van meerdere foto’s verdwijnt de extensie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bestanden sneller in Dropbox met nieuwe iOS 8-extensie
Sluiten