Škoda levert eerste CarPlay-auto in mei

Door: Raymon Mens - 3 reacties

Nu Siri binnenkort bij iedereen Nederlands spreekt, wordt Apple’s CarPlay ook een stuk makkelijker te gebruiken. Škoda laat vandaag precies op tijd weten dat zijn eerste auto met CarPlay vanaf mei te koop is. Het gaat om de vernieuwde Škoda Superb.

Naast CarPlay zal de Superb ook Android Auto en MirrorLink voor smart­phones van HTC, LG en Sony ondersteunen. Het ingebouwde scherm is 6,5 inch groot en de auto bevat bediening voor Siri op het stuur. Dit bevestigde een Duitse woordvoerder van de fabrikant tegen iPhone-Ticker.

Škoda kon nog niet zeggen wanneer CarPlay op andere modellen zoals de goedkopere Fabia beschikbaar is. Het Tsjechische automerk is onderdeel van de Volkswagen Group, waarschijnlijk volgt binnenkort meer CarPlay-nieuws van Volkswagen en co.

Nieuwe Superb interieur. Hier zonder dat CarPlay actief is.
Nieuwe Superb interieur. Hier nog zonder CarPlay.

CarPlay is Apple’s oplossing voor iOS op het dashboard. Na het aansluiten van een iPhone, transformeert het in-car entertainmentsysteem tot een Apple-systeem dat samenwerkt met de iPhone. Hoewel CarPlay al samen met iOS 7 werd aangekondigd, gaat de uitrol traag. Toyota liet gisteren nog weten zijn eigen systeem voorlopig goed genoeg te vinden.

Ook Spotify is als CarPlay -app beschikbaar.
Ook Spotify is als CarPlay -app beschikbaar.

Reacties

3 reacties
 • Profielfoto
  MEEUW

  Waarom was van volvo dan geen nieuws toe ik de tip opstuurde naar omt ?

 • Profielfoto
  Rutiexd

  Mercedes-Benz levert toch ook al CarPlay in de C-klasse?

 • Profielfoto
  Shmoo

  Laat me raden, + 500,- excl. rijklaar maken achterin de brochure als zijnde extra optie op de auto.
  .
  Die Skoda op de afbeelding ziet er nog aardig uit van binnen, beetje BMW feeling.