Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 23 februari 2015

Emoji met diverse huidskleuren in iOS 8.3 en OS X 10.10.3

Apple heeft nieuwe developer-beta’s voor iOS 8.3 en OS X 10.10.3 vrijgegeven. Hoewel deze zich vooral focussen op bugfixes en stabiliteits­verbeteringen, is ook een opmerkelijke toevoeging gedaan. Een Skin Tone Selector om Emoji een andere huidskleur te geven.

Het wordt zowel in iOS 8.3 als OS X 10.10.3 mogelijk om de op mensen gebaseerde emoji een ander kleurtje te geven. Bij iOS gebeurt dat door lang op de emoji te tappen en bij OS X verschijnt naast een emoji een pijl die de huidskleur-selector oproept.

In oktober van vorig jaar werden de plannen voor Emoji met diverse huidskleur al bekend. Het Unicode Consortium, dat gaat over de standaarden die telefoons gebruiken, keurde de plannen toen goed.

Momenteel is het alleen mogelijk om emoji met een aangepaste huidskleur te verzenden naar andere gebruikers van iOS 8.3 beta 2 en OS X 10.10.3. Gebruikers van eerdere versies van iOS of Android zien de nieuwe emoji nog niet.
Emoji in verschillende huidstinten

Reageer op artikel:
Emoji met diverse huidskleuren in iOS 8.3 en OS X 10.10.3
Sluiten