Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 16 februari 2015
Leestijd: 1 minuut

Siri verslaat Google Now en Cortana in internationale test

Hoewel Siri nog geen Nederland spreekt, wordt Apple’s in 2011 geïntroduceerd virtuele assistent wel steeds beter. Zo goed dat Siri concurrenten Google Now en Cortana ver achter zich laat in een nieuwe test in diverse talen, uitgevoerd door GlobalMe.

In de test werden 18 vragen en opdrachten uitgesproken in het Chinees, Duits, Engels, Frans en Italiaans. Siri wist 76% van de vragen of opdrachten succesvol te beantwoorden, terwijl Google Now slechts 46% goed had. Hekkensluiter Cortana beantwoordde 42% van de vragen goed.

De drie assistenten konden prima met Engels overweg. Bij Frans, Duits en Italiaans bleef Siri prima scoren, maar Google Now en Cortana leverden al iets in. Als het op Chinees (Mandarijn) aankomt kunnen de assistenten van Google en Microsoft wel een taalcursus of drie gebruiken.

Siri in het Nederlands

De goede score van Siri als het op buitenlandse talen aankomt is goed nieuws voor Nederlanders. Als Apple’s virtuele assistent Nederlands gaat spreken, kunnen we ervan uitgaan dat Siri ons goed verstaat. Wanneer Siri Nederlands gaat leren is onbekend. Apple werkt aan ondersteuning voor drie nieuwe talen, maar daar zit Nederlands niet bij.

In onderstaande infographic zijn alle resultaten te bekijken. GlobalMe heeft ook een pagina online met daarin alle vragen en scores per taal.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Siri verslaat Google Now en Cortana in internationale test
Sluiten