Saffierfabriek wordt commandocentrum

2 reacties

In oktober vorig jaar viel Apple’s saffieren droom in duigen door het faillissement van fabrikant GT Advanced Technologies. Hoewel er geen saffieren schermen in de fabriek in Mesa, Arizona meer gemaakt worden, gaat Apple het pand wel opnieuw gebruiken.

De fabriek wordt omgekat tot datacentrum dat als ‘command center’ gaat dienen. Er worden 150 banen gecreëerd en tijdens de bouwwerkzaamheden gaan nog eens 600 mensen aan het werk. Apple investeert 2 miljard in het project. Dit laat het bedrijf weten aan vaste spreekbruis Re/Code.

Vanuit het commandocentrum gaat Apple alle datacenters wereldwijd aansturen. Waarschijnlijk zal er een Network Operations Center gehuisvest worden, daar houden systeem- en netwerkbeheerders de infrastructuur achter bijvoorbeeld iCloud in de gaten. Het pand wordt voorzien van groene energie.

Barco_Belgacom_videowall_20121220-48 jpg
Het Network Operations Center van Belgacom.

In 2013 investeerde Apple samen met GT Advanced Technologies al 578 miljoen in het pand. De productie van saffieren schermen voor de iPhone 6 liep echter volledig mis. Nadat de saffierfabrikant failliet ging, benadrukte Apple dat het de fabriek wilde redden en banen wilde behouden.

Reacties

2 reacties
 • Profielfoto
  sunapple

  Wat je al niet met twee miljard kan doen..

 • Profielfoto
  Pivni Pes

  Wat je al niet met twee miljard kan doen..

  Avondje uit eten, nieuwe fiets kopen.