Pro’s worden niet vergeten: Apple neemt Camel Audio over

15 reacties

Het lijkt erop dat Apple Camel Audio, een fabrikant van populaire audio-plugins en effecten heeft overgenomen. MacRumours ontdekte dat het bedrijf sinds kort is inge­trokken bij het Apple-kantoor in Londen en de directeur nu een Apple-medewerker is.

Het Britse bedrijf is bekend van zijn audiosoftware Alchemy. Onder die naam werden een reeks plug-ins, synthesizers, effecten en geluidsbibliotheken verkocht. Mogelijk gaat Apple deze in zijn eigen audiomontagesoftware Garage Band en Logic Pro X integreren.

Volgens vakwebsite CreateDigitalMusic werd door Camel Audio al lange tijd gewerkt aan een compleet vernieuwde versie van de Alchemy-software. Toch kondigde het bedrijf in januari aan dat zijn software niet langer verkrijgbaar zou zijn. Dit versterkte de geruchten over een overname.
camel_audio_alchemy
Apple laat met deze overname zien dat het de creatieve audio- en video-professionals niet vergeet. Recent werd Logic Pro X nog van een op dance en urban gerichte update voorzien. Mogelijk bevat de volgende update van Logic een snufje Camel Audio.

Reacties

15 reacties
 • Profielfoto
  Roko

  Apple laat met deze overname zien dat het de creatieve audio- en video-professionals niet vergeet.

  Net alsof deze professionals Alchemy al niet hebben draaien en al die tijd op Apple hebben zitten wachten. Denk het niet.

 • Profielfoto
  Diastro

  Audioprofessional hier. @Roko:

  Geloof me, Logic Pro-gebruikers wereldwijd springen uit hun stoel van geluk bij elk teken dat Apple haar audio-community niet vergeet.

  In de lange radiostilte tussen de laatste update van Logic Pro 9 and de release van Logic Pro X waren velen bang dat het niet zou gaan gebeuren. Pas toen Apple het Italiaanse Redmatica (de makers van EXS24) overnam, was er weer wat goede hoop. En Logic Pro X is een daverend succes.

  De overname van Camel betekent alleen maar dat Logic Pro nog beter er nog uitgebreider kan worden.

 • Profielfoto
  knekkie

  Weer een programma dat tot de essentie uitgekleed kan worden

 • Profielfoto
  Buzz

  knekkie begint te trollen. Logic Pro X is juist een goed voorbeeld van Apple software dat zowel vrij eenvoudig te bedienen is, als enorm veel diepte heeft.

 • Profielfoto
  H.deweg

  Logic Pro X is een absurd goed programma, voor absurd weinig geld. Laten we daar even duidelijk over zijn, ja!

 • Profielfoto
  Shmoo

  Een overname zegt natuurlijk helemaal niets, dat is het makkelijke gedeelte. Elke bedrijf kan iemand anders overnemen wanneer ze geld hebben. Nu begint juist het moeilijke gedeelte zorgen dat de producten die je overneemt goed worden ingebouwd in de bestaande software van Apple. Daar gaat het 90% van alle overnames juist fout en/of loopt het enorme vertragingen op. Kijk naar Siri als voorbeeld dat ging ook zo lekker smooth bij Apple.

  Verder zijn de audio professionals natuurlijk niet alleen. Volgens mij voelen de fotografie en video jongetjes en meisjes zich net zo vergeten als alle andere professionals die een Mac gebruiken.
  .
  Ooo wacht ze hebben 2 jaar geleden, na 5 jaar ruis een nieuwe Mac Pro gekregen dus ze mogen niet klagen want jullie hebben nu top hardware in een extreem mooi jasje – een sloppy versie van OS X ( Yosemite ) met een hoop kauwgomballen kinderfuncties die professionals liever kwijt zijn dan rijk dus alles dat je daarna met je Mac gaat doen is niet het probleem van Apple.
  Daar komt het een beetje op neer.

 • Profielfoto
  Buzz

  Het verhaal van de zielige professional die zich door Apple vergeten voelt begint ondertussen wel een beetje oud te worden, Shmoo.

  Echte professionals gaan niet zielig lopen doen, maar kiezen gewoon het beste gereedschap dat er is, of dat nu van Apple is of van een ander merk.

 • Profielfoto
  Roko

  @ Diastro; Ja dat snap ik, maar mijn punt was dat je Alchemy al kon gebruiken in Logic Pro, dat het nu overgenomen is door Apple doet daar niet aan af.

 • Profielfoto
  macha

  als apple dan meteen ook de add on libraries van Camel voor alchemy integreert in een update zou dat heel mooi zijn. Ben vanaf dag 1 Alchemy user. Parchtig instrument.

 • Profielfoto
  Buzz

  Roko: het gaat natuurlijk om de toekomst waarbij de functionaliteit van Alchemy misschien wel inbegrepen gaat zijn bij de prijs van Logic en/of in ieder geval de mensen erachter gaan meedenken en -werken aan de toekomst van Logic.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Het verhaal van de zielige professional die zich door Apple vergeten voelt begint ondertussen wel een beetje oud te worden, Shmoo.

  Echte professionals gaan niet zielig lopen doen, maar kiezen gewoon het beste gereedschap dat er is, of dat nu van Apple is of van een ander merk.

  +1 helemaal mee eens!

  Daarom zie je ook nog amper professionals op OMT..

 • Profielfoto
  Sjakelien

  Heel fijn dat er nog een synth aan Logic wordt toegevoegd.
  Maar je kan ook zeggen: Apple is het product aan het afronden, door er nog wat slagroom aan toe te voegen.
  De laatste update van Logic X heeft een paar hele fijne drumsounds toegevoegd, maar is helaas nogal instabiel. Eigenlijk de eerste instabiele versie van LogicX die ik ken. Dat heb ik liever gefixt, dan dat er weer een instrument bijkomt.
  En je kan je ook afvragen (dit is een hele oude discussie uit de tijd van Systeemextensies en Photoshop plug-ins) in hoeverre Apple de markt van Audio Units niet verpest door op elk gebied (Drums, Effects, Synths) al iets dat meer dan goed genoeg is neer te zetten. Hierdoor zullen ontwikkelaars ontmoedigd worden, en uiteindelijk de innovatie stil gaan staan.

 • Profielfoto
  donut

  Apple is voor de professional gewoon een niet te vertrouwen bedrijf. Morgen bedenken ze iets leuks en dan komt er een Logic proY of ze stoppen er gewoon mee of ze laten het jaren doodbloeden… Ook het gebied van besturingssystemen zijn ze in staat morgen weer een fundamentele verandering door te voeren en dat elk jaar …terwijl de basics meer dan ooit met fouten zitten…en maar pushen om de nieuwste software en daarmee besturingssysteem te nemen door de oudere software niet meer te leveren…
  Helaas, het is een bedrijf geworden met veel Bling Bling en steeds minder fundamentele inhoud.
  Één die gouden horloges maakt van 4000$ die geen dag meegaan en een grote schare blind consumerende volgelingen hebben die in de Applestore selfies maken met hun nieuwste iPhone….

 • Profielfoto
  Buzz

  Tsjonge donut, wat moet de professional in hemelsnaam doen nu?

 • Profielfoto
  Diastro

  Wat als Apple Native Instruments zou overnemen?:D

  *stirring the pot*