Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 5 februari 2015

Première biografische Jobs-film 9 oktober

De biografische film over het leven van Steve Jobs zal op 9 oktober in premiere gaan. Dat heeft Universal Studio’s bekendgemaakt tegenover CNBC. De film was lange tijd in productie en is gebaseerd op de officiële biografie geschreven door Walter Isaacson.

De film speelt zich af in drie scenes, iedere scene is een flashback naar een belangrijk moment in het leven van de Apple-oprichter. De cast bestaat uit grote namen. Steve Jobs wordt gespeeld door Michael Fassbender en ook voor Kate Winslet is een rol weggelegd.

De opnamen  begonnen onlangs onder leiding van regisseur Danny Boyle (Slumdog Millionaire, Trainspotting) en vonden plaats in onder andere de bekende garage van het de familie Jobs. Die weer in oude staat gebracht.

Michael Fassbender als Steve Jobs en Seth Rogen als Steve Wozniak.

De film focus zich naar verluidt op de lanceringen van de Macintosh in 1984, NeXT in 1988 en de iMac in 1998. Daarnaast zijn er ook flashbacks naar gesprekken die Steve Jobs en Steve Wozniak in de garage hadden, het ontslag van Jobs bij Apple en het privé-leven van de Apple-oprichter.

Universal Nederland kon niet vertellen of het om een wereldwijde premiere gaat of dat de film enkele weken later in Nederland te zien is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Première biografische Jobs-film 9 oktober
Sluiten