Première biografische Jobs-film 9 oktober

3 reacties

De biografische film over het leven van Steve Jobs zal op 9 oktober in premiere gaan. Dat heeft Universal Studio’s bekendgemaakt tegenover CNBC. De film was lange tijd in productie en is gebaseerd op de officiële biografie geschreven door Walter Isaacson.

De film speelt zich af in drie scenes, iedere scene is een flashback naar een belangrijk moment in het leven van de Apple-oprichter. De cast bestaat uit grote namen. Steve Jobs wordt gespeeld door Michael Fassbender en ook voor Kate Winslet is een rol weggelegd.

De opnamen  begonnen onlangs onder leiding van regisseur Danny Boyle (Slumdog Millionaire, Trainspotting) en vonden plaats in onder andere de bekende garage van het de familie Jobs. Die weer in oude staat gebracht.

fassbender-jobs-rogan-woz
Michael Fassbender als Steve Jobs en Seth Rogen als Steve Wozniak.

De film focus zich naar verluidt op de lanceringen van de Macintosh in 1984, NeXT in 1988 en de iMac in 1998. Daarnaast zijn er ook flashbacks naar gesprekken die Steve Jobs en Steve Wozniak in de garage hadden, het ontslag van Jobs bij Apple en het privé-leven van de Apple-oprichter.

Universal Nederland kon niet vertellen of het om een wereldwijde premiere gaat of dat de film enkele weken later in Nederland te zien is.

Reacties

3 reacties
 • Profielfoto
  seek

  ‘k Zie uit naar brok in de keel en tranen.

 • Profielfoto
  Bman

  Jammer dat deze film, net als jOBS, niet ingaat op het echte Apple-moment; de lacering van de iPhone. vanuit technolgisch oogpunt is dat al ontzettend lang geleden dus ware Apple-geschiedenis.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Ik zou het ook raar vinden als de film echt niet verder zou gaan dan 17 jaar geleden, de introductie van de iMac G3 – het gekleurde “bolletje”. De grote opkomst van Apple in de laatste tien jaar van Steve Jobs leven wordt dan helemaal gemist. De platte iMacs, iPad, de iPhone. Producten waarbij Jobs een enorme vinger in de pap had. Plus het drama dat de man die de personal computer en het internet toegankelijk maakte voor iedereen in de hele wereld – en daarmee de wereld definitief veranderde – ondanks al zijn macht en geld zichzelf niet kon redden, ondanks bezoeken (met het Apple vliegtuig) aan de beste specialisten in de wereld.