Phorm Case geeft de iPad voelbare toetsen

9 reacties

Het is een screenprotector en case, maar vooral een magisch fysiek toetsenbord voor iPad of iPhone. De Phorm Case maakt de toetsen op een touchscreen tastbaar. Dat maakt met 10 vinger blind typen op een touchscreen een stuk prettiger.

Het bijzondere aan de Phorm Case is dat de fysieke toetsen op ieder moment geactiveerd kunnen worden. De plastic laag over het scherm is gevuld met een microvloeistof die uitzet wanneer je het toetsenbord nodig hebt. Geen accu of extra apps nodig.

De vloeistof is niet zo ver in te drukken als een toets op een fysiek toetsen­bord, maar maakt typen volgens de fabrikant toch gemakkelijker omdat je een voelbaar referentiepunt hebt. De verhogingen komen op een vaste plaats omhoog. Zolang Apple het iOS-toetsenbord niet aanpast gaat dat goed.

De startup achter de Phorm Case heet Tactus en is opgericht door twee ex-medewerkers van Intel en Toshiba. De case is het eerste product van het bedrijf dat hoopt de technologie uiteindelijk in touchscreens te integreren.

Prijs en verkrijgbaarheid

In pre-order kost de Phorm Case 99 dollar, daarna gaat de prijs omhoog jaar 140 dollar. Daar koop je twee degelijke keyboard cases voor. Momenteel is de cover alleen beschikbaar voor iPad Mini en iPhone 6 Plus. Na de zomer horen we meer over wereldwijde verkrijgbaarheid.
phom001

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  Waffle ಠ_ಠ

  Is dat niet die man van die Flipboard video?

 • Profielfoto
  aartjan.nl/blog

  Bizar ding weer. Zit volgens mij niemand op te wachten, op zo’n enorme klont achter je iPad. En iedereen kan toch prima tikken? Bovendien: straks dicteren we alleen nog maar, als iedereen dat heeft ontdekt, want dat werkt al perfect. Dan hoef je überhaupt nooit meer te tikken.

 • Profielfoto
  steveb

  @raymond
  kleine tikfout
  onder de tussen titel, eind eerste regel
  prijs omhoog jaar

 • Profielfoto
  JohnHenry

  @Waffle klopt die dude maak meer videos voor techstartups.
  Sandwichvideos is zn bedrijf

 • Profielfoto
  Stef.Doornewaard

  10 vingers:lol: volgens mij komt ze niet verder als 2 duimen;-)

 • Profielfoto
  MichaelB

  Landscape?

 • Profielfoto
  Saaihead

  Ik weet niet hoeveel makkelijker dit is, het lijkt mij niet heel veel toevoegen, maar de techniek erachter is wel echt onwijs cool!

 • Profielfoto
  seek

  Is dat niet die man van die Flipboard video?

  Ben ik niet de enige:smile:

 • Profielfoto
  knekkie

  Had Apple geen patent op een scherm dat zicht qua vorm kon aanpassen door iets omhoog te komen op bepaalde plekken? Zo kan op de plaats van de toetsen in een keyboard een hoogte verschil ontstaan dat zelfs indrukbaar is.

  Het hebben van een patent is 1 technisch realiseerbaar maken is 2.

  Het zou gaaf zijn als Apple hie iets mee doet in vervolg modellen van de iPad.