Raymon Mens
Raymon Mens Accessoires 13 februari 2015
Leestijd: 1 minuut

Phorm Case geeft de iPad voelbare toetsen

Het is een screenprotector en case, maar vooral een magisch fysiek toetsenbord voor iPad of iPhone. De Phorm Case maakt de toetsen op een touchscreen tastbaar. Dat maakt met 10 vinger blind typen op een touchscreen een stuk prettiger.

Het bijzondere aan de Phorm Case is dat de fysieke toetsen op ieder moment geactiveerd kunnen worden. De plastic laag over het scherm is gevuld met een microvloeistof die uitzet wanneer je het toetsenbord nodig hebt. Geen accu of extra apps nodig.

De vloeistof is niet zo ver in te drukken als een toets op een fysiek toetsen­bord, maar maakt typen volgens de fabrikant toch gemakkelijker omdat je een voelbaar referentiepunt hebt. De verhogingen komen op een vaste plaats omhoog. Zolang Apple het iOS-toetsenbord niet aanpast gaat dat goed.

De startup achter de Phorm Case heet Tactus en is opgericht door twee ex-medewerkers van Intel en Toshiba. De case is het eerste product van het bedrijf dat hoopt de technologie uiteindelijk in touchscreens te integreren.

Prijs en verkrijgbaarheid

In pre-order kost de Phorm Case 99 dollar, daarna gaat de prijs omhoog jaar 140 dollar. Daar koop je twee degelijke keyboard cases voor. Momenteel is de cover alleen beschikbaar voor iPad Mini en iPhone 6 Plus. Na de zomer horen we meer over wereldwijde verkrijgbaarheid.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Phorm Case geeft de iPad voelbare toetsen
Sluiten