Raymon Mens
Raymon Mens Reviews 4 februari 2015

Phone Expander: Zonder gedoe meer ruimte op je iPhone

Bezitters van een 16GB iPhone zullen de melding dat er te weinig schijfruimte om een foto te maken of app te downloaden vast al eens gezien hebben. Wat doe je dan? Een van de talloze artikelen met tips over ruimte vrijmaken volgen? Dat is een hoop werk.

Phone Expander maakt het Mac-bezitters een stuk makkelijker. Je hangt je iPhone aan je Mac, start de app en met een paar klikken ben je begonnen met ruimte vrijmaken. Phone Expander kan tijdelijke bestanden verwijderen, onnodige apps verwijderen en foto’s en video’s opruimen.

Na het aansluiten van de iPhone en openen van de app zie je hoe vol je apparaat is en worden drie opties getoond.

De eerste is Clear Temporary Files. Deze ruimt tijdelijke bestanden. Facebook en Twitter slaan bijvoorbeeld tijdelijk alle berichten, foto’s en video’s uit je timeline op zodat de app sneller laadt. Maar scroll je ooit een hele maand terug? Die en nog meer tijdelijke bestanden kunnen veilig weg.

De optie Remove Apps geeft een overzicht van apps gesorteerd op grootte. Met een klik verwijder je alle aangevinkte apps. Dat is een stuk sneller dan tussen de app-iconen zoeken naar oude apps om te verwijderen.

De laatste optie Backup & Remove Old Videos is alleen nuttig als je geen gebruik maakt van iCloud-foto’s. Het verplaatst foto’s of video’s die ouder dan een aangegeven tijd automatisch naar een gekozen map op je Mac. Simpel, maar iPhoto of iCloud-foto’s doen iets vergelijkbaars dat niet buiten het Apple-ecosysteem gaat.

Resultaat

Uiteindelijk kon ik met Phone Expander ongeveer 600mb aan tijdelijk bestanden en 1GB aan oude apps verwijderen. Een prima resultaat. De tijdelijke bestanden worden overigens ook door iOS om de zoveel tijd opgeruimd, maar bij acute ruimtenood is het fijn dat zelf te kunnen doen.

Downloaden en cleanen

Phone Expander is momenteel een publieke beta en daarom gratis. Na de betafase gaat de app ongeveer 15 dollar kosten.

  • Phone Expander (OS X 10.9 of nieuwer) – Buiten App Store
  • Nog meer ruimte nodig? Zo bespaar je makkelijk ruimte met iOS 8
  • Reageer op artikel:
    Phone Expander: Zonder gedoe meer ruimte op je iPhone
    Sluiten