Raymon Mens
Raymon Mens Accessoires 2 februari 2015

Miljoen Pebbles verkocht, nieuwe modellen in aantocht

Met nog twee maanden tot de verkoopstart is momenteel veel aandacht voor de Apple Watch, maar ook oer-smartwatch Pebble heeft nieuws te melden. Afgelopen jaar zijn er 1 miljoen Pebbles verkocht. Dat laat Pebble-CEO Eric Migicovsky aan The Verge weten.

In maart 2014 meldde Pebble dat er sinds januari 2013 ongeveer 400.000 horloges verkocht waren. In korte tijd is de verkoop meer dan verdubbeld van 28.000 naar 60.000 smartwatches per maand. De CEO verklapt verder dat er nog dit jaar nieuwe hard- en software van Pebble aankomt.

Volgens Migicovsky zal de nieuwe generatie Pebble anders werken dan de Apple Watch of Android Wear. Terwijl Apple en Google op apps focussen, zullen deze bij de nieuwe Pebble niet centraal staan. Het bedrijf heeft een nieuwe manier van interactie bedacht. Details ontbreken nog.

Het was de laatste tijd erg stil rondom Pebble. Begin 2014 werd een app store gelanceerd, maar het laatste deel van het jaar waren er geen grote ontwikkelingen. Naar eigen zeggen heeft Pebble 2014 vooral gebruikt om te investeren in ontwikkeling en personeel. Zo werden er een aantal ex WebOS-programmeurs aangenomen om aan nieuwe software te werken.

VIDEO: OMT interviewde eerder Pebble-CEO Eric Migicovsky

Reageer op artikel:
Miljoen Pebbles verkocht, nieuwe modellen in aantocht
Sluiten