Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Accessoires 24 februari 2015

Pebble gaat strijd aan met Apple Watch

De Pebble smartwatch begon ooit als een bescheiden Kickstarter-campagne, maar meer dan een miljoen horloges later mag het zich de populairste smartwatch ter wereld noemen… nog wel, want met een Apple Watch in aantocht is het de vraag hoe lang Pebble zijn positie kan behouden.

Met het gevaar uit Cupertino in aantocht heeft het Pebble-team hard gewerkt aan een nieuwe smartwatch die de concurrentie met de Apple Watch aankan. Het resultaat is Pebble Time, een smartwatch met een nieuw hardware- en software-design én een kleuren e-ink-scherm.

https://www.kickstarter.com/projects/597507018/pebble-time-awesome-smartwatch-no-compromises

Pebble Time is op een aantal punten verbeterd ten opzichte van zijn voorganger. Ten eerste valt het kleurenscherm op. Omdat het nog steeds een e-ink-scherm betreft beloven de makers dat het horloge 7 dagen meegaat op één acculading. Ook nieuw is de microfoon waarmee je korte berichtjes kunt opnemen en versturen.

Voor Pebble Time is een compleet nieuwe interface bedacht, waarmee de makers zich duidelijk afzetten tegen de Apple Watch en andere smartwatches. De zogenaamde ‘timeline’ clustert alle informatie die het horloge kan laten zien in drie categorieën: verleden, heden en toekomst. Met de knoppen aan de rechterkant van de Pebble kun je zo snel navigeren tussen bijvoorbeeld een e-mail (verleden), je muziek (heden) en je afspraken (toekomst).

Wat Pebble Time mist ten opzichte van de Apple Watch zijn een full color retina-scherm, touch-bediening en sensoren om bijvoorbeeld hartslag te meten. Met een prijs van 180 dollar is het echter een interessant budget-alternatief voor de Apple Watch die een twee keer zo hoge vanaf-prijs heeft.

Vandaag werd Pebble Time onthuld door oprichter Eric Migicovsky. Net als bij zijn eerste horloge heeft hij Kickstarter gebruikt als platform voor de introductie en net als toen heeft hij niet te klagen over de aandacht die zijn horloge genereert. Binnen enkele uren wist Pebble Time al 3,2 miljoen dollar aan orders te genereren.

Wie nu bestelt zal in mei zijn Pebble Time opgestuurd krijgen. Mocht je al een Pebble hebben, wel iets zien in die Timeline-interface maar geen zin hebben om een nieuwe te kopen, dan heb je geluk: de makers beloven dat bestaande Pebble-gebruikers de nieuwe interface als update kunnen downloaden, alleen is nog niet bekend wanneer dat zal zijn.

Reageer op artikel:
Pebble gaat strijd aan met Apple Watch
Sluiten