Pebble gaat strijd aan met Apple Watch

15 reacties

De Pebble smartwatch begon ooit als een bescheiden Kickstarter-campagne, maar meer dan een miljoen horloges later mag het zich de populairste smartwatch ter wereld noemen… nog wel, want met een Apple Watch in aantocht is het de vraag hoe lang Pebble zijn positie kan behouden.

Met het gevaar uit Cupertino in aantocht heeft het Pebble-team hard gewerkt aan een nieuwe smartwatch die de concurrentie met de Apple Watch aankan. Het resultaat is Pebble Time, een smartwatch met een nieuw hardware- en software-design én een kleuren e-ink-scherm.

Pebble Time is op een aantal punten verbeterd ten opzichte van zijn voorganger. Ten eerste valt het kleurenscherm op. Omdat het nog steeds een e-ink-scherm betreft beloven de makers dat het horloge 7 dagen meegaat op één acculading. Ook nieuw is de microfoon waarmee je korte berichtjes kunt opnemen en versturen.
pt2
Voor Pebble Time is een compleet nieuwe interface bedacht, waarmee de makers zich duidelijk afzetten tegen de Apple Watch en andere smartwatches. De zogenaamde ‘timeline’ clustert alle informatie die het horloge kan laten zien in drie categorieën: verleden, heden en toekomst. Met de knoppen aan de rechterkant van de Pebble kun je zo snel navigeren tussen bijvoorbeeld een e-mail (verleden), je muziek (heden) en je afspraken (toekomst).
pt1
Wat Pebble Time mist ten opzichte van de Apple Watch zijn een full color retina-scherm, touch-bediening en sensoren om bijvoorbeeld hartslag te meten. Met een prijs van 180 dollar is het echter een interessant budget-alternatief voor de Apple Watch die een twee keer zo hoge vanaf-prijs heeft.

Vandaag werd Pebble Time onthuld door oprichter Eric Migicovsky. Net als bij zijn eerste horloge heeft hij Kickstarter gebruikt als platform voor de introductie en net als toen heeft hij niet te klagen over de aandacht die zijn horloge genereert. Binnen enkele uren wist Pebble Time al 3,2 miljoen dollar aan orders te genereren.

Wie nu bestelt zal in mei zijn Pebble Time opgestuurd krijgen. Mocht je al een Pebble hebben, wel iets zien in die Timeline-interface maar geen zin hebben om een nieuwe te kopen, dan heb je geluk: de makers beloven dat bestaande Pebble-gebruikers de nieuwe interface als update kunnen downloaden, alleen is nog niet bekend wanneer dat zal zijn.

Reacties

15 reacties
 • Profielfoto
  sjonnie

  Voor dat geld spaar ik liever door voor een Apple Watch. Dat die een iPhone nodig heeft vind ik niet zo’n probleem als dat de functionaliteit ten goede komt. Denk dat elke Smart Watch zonder sensoren vanuit marketing oogpunt het museum in kan.

 • Profielfoto
  Jesper

  Hee sjonnie. En dan vergeet je voor het gemak maar even de 7 dagen vs 1 dag waarop de accu van de iWatch meegaat? Om nog niet te beginnen over de leesbaarheid van het schermpje in zonlicht. Ik vind die Pebble iets Nintendo achtigs hebben maar denk dat het in z’n functionaliteit en eenvoud, de komende jaren nog zeker interessant kan blijven.

 • Profielfoto
  Afroman

  De Apple watch krijgt ook geen gezondheidssensoren, dus dat argument valt ook af.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Die witte vind ik niet eens zo lelijk en 200,- vind ik eigenlijk wel het maximale bedrag dat zo’n horloge of fitness armband mag kosten maar dan moeten ze wel in het algemeen nog veel meer kunnen dan dat ze nu doen.

 • Profielfoto
  Emith_Nimh

  Ik vroeg me daarstrak ook af waar het zogezegd event van vanavond was.
  Helaas weer een foutief gerucht, ben benieuwd wanneer de verdere aankondiging rond de Apple Watch en MB Air zal zijn.

 • Profielfoto
  District

  Titel moet natuurlijk zijn: ‘Apple Watch gaat strijd aan met Pebble’, daar Pebble zich al bewezen heeft en al een tijdje op de markt is.

 • Profielfoto
  Chefkuh95

  Ik blijf lekker bij mijn Pebble steel. Ik vind de Pebble steel veel mooier dan de andere Pebbles en daarom ben ik blij dat de software ook voor oudere Pebbles uitkomt

 • Profielfoto
  sjonnie

  Verdenk Apple ervan de gezondheidsfuncties bewust achter te houden uit angst dat alle early adopters zieken en bejaarden zijn;-) vanuit marketing oogpunt eerst de sportieve / hippe markt bedienen om imago te behouden. Straks zetten ze het bij de lancering van de tweede generatie allemaal aan met terugwerkende kracht naar de eerste generatie. Koopt iedereen de nieuwe om de oude aan ouders/opa’s en oma’s te geven om hun gezondheid te bewaken.

 • Profielfoto
  JohnHenry

  Pebble heeft toch wel duidelijk het betere product in handen.

  – Altijd on display
  – 7 dagen batterij
  – Waterdicht

  Dit zijn features welke Apple niet kan bieden,
  wat krijg je dan bij Apple ?
  – Fancy ontwerp met scherm wat 9/10 keer op zwart staat (ziet er al stuk minder fancy uit)
  – Mooier scherm

  Jammer dat Pebble geen mooie looks kan creeren…, misschien met de Time Steel.

 • Profielfoto
  Waffle ಠ_ಠ

  De software in deze nieuwe versie ziet er wel leuk uit moet ik zeggen. Lekker geanimeerd. Hoeveel kleuren kan dit e-ink display voortbrengen? 16? 24? De kleur “zweeft” volgens mijn boven de ‘pixels’ in een e-paper scherm, dus het zal wel niet zo veel zijn.

  De titel kan inderdaad beter omgedraaid zijn, maar ja, wat verwacht je van een Apple fansite?

 • Profielfoto
  JohnHenry

  64 kleuren heb ik me laten vertellen.

  Zou een dergelijk scherm echt lelijk zijn op een Apple Watch ?
  Anders kunnen ze beter deze techniek gebruiken.

  Het is natuurlijk ook een minder “snel” scherm, dus wel een andere user experience dan bij een Apple Watch ja hmm

 • Profielfoto
  knekkie

  Slimme navigatie. Maar ik vind de UI er grafisch niet mooi uit zien.
  Maar nogsteeds een mooi goedkoper alternatief op de Apple Watch.

  Een week batterijtijd is nog kort vergeleken met de Polar V800. Die heeft 3weken op een accu en doet op notificaties na vrijwel het zelfde als de pebble. Na juni ook notificaties en remote control features via de dan geplande update.

 • Profielfoto
  dkoel

  Ik ben absoluut fan van m’n eerste Pebble. Het is naar mijn mening een smartwatch met de juiste functie en fatsoenlijke accuduur. Ik had echter gehoopt dat ze een smartwatch uit zouden brengen die er ook daadwerkelijk uitziet als een horloge (echt sieraad). Met de Pebble Steel waren ze goed op weg, maar nu brengen ze opnieuw een plastic apparaat uit wat wederom een geeky gevoel geeft.

  De Apple Watch gaat er, zoals het er uit ziet, echt uitzien als een sieraad. Dit is voor mij echt het wachten (en het geld) waard om te kijken of het er in het echt ook daadwerkelijk zo uit ziet.

 • Profielfoto
  District

  Wat is voor jullie de reden om een smartwatch te kopen? Ik zie die meerwaarde niet , maar misschien dat iemand mij kan overtuigen?

 • Profielfoto
  dkoel

  Persoonlijk irriteer ik mij aan het feit dat mensen de hele dag men hun mobiel in de hand lopen. Doordat smartwatches notificaties weer geven, kan ik in 1 oogopslag scannen of het de moeite waard is om het ding te pakken.

  Daarnaast heb ik een hekel aan ringtones en mis ik door het uitzetten hiervan wel eens een gesprek. De trilfunctie in een smartwatch is daarom ook zeer prettig, zeker in ruimtes met veel lawaai.

  Ook ben ik gewoon gek op dit soort gadgets:D