Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 16 februari 2015

Outlook voor iOS ondersteunt nu ook IMAP

Naast Office voor iOS werd Outlook voor iOS in korte tijd erg enthousiast ontvangen. De app werd door diverse reviewers misschien wel de beste mail-app voor iOS genoemd. De ingebouwde focus-mode, snoozers voor mail en agenda vielen in de smaak.

Microsoft houdt het tempo hoog en lost met een update een kritiekpunt op de app op. Naast ondersteuning voor iCloud, Gmail, Exchange en Yahoo kunnen nu ook andere IMAP-mailboxen toegevoegd worden.

Dit maakt het mogelijk om mailboxen die bijvoorbeeld bij een hostingpakket op een eigen domeinnaam ondergebracht zijn in de app te gebruiken. Ook internetproviders bieden vaak een iMAP-mailbox bij een abonnement.

Naast lof kreeg de Outlook-app afgelopen week ook kritiek. Om slimme filters en focus-mode mogelijk te maken, laat Microsoft alle mail door eigen servers scannen. Deze servers zijn ondergebracht in de VS en vallen daarom niet meer onder de Europese privacywetgeving. Wie gebruik maakt van Gmail of iCloud Mail heeft zijn data sowieso al op servers in de VS staan, maar voor universiteiten en bedrijven was dit een reden om de Outlook-app te blokkeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Outlook voor iOS ondersteunt nu ook IMAP
Sluiten