Outlook voor iOS ondersteunt nu ook IMAP

11 reacties

Naast Office voor iOS werd Outlook voor iOS in korte tijd erg enthousiast ontvangen. De app werd door diverse reviewers misschien wel de beste mail-app voor iOS genoemd. De ingebouwde focus-mode, snoozers voor mail en agenda vielen in de smaak.

Microsoft houdt het tempo hoog en lost met een update een kritiekpunt op de app op. Naast ondersteuning voor iCloud, Gmail, Exchange en Yahoo kunnen nu ook andere IMAP-mailboxen toegevoegd worden.

Dit maakt het mogelijk om mailboxen die bijvoorbeeld bij een hostingpakket op een eigen domeinnaam ondergebracht zijn in de app te gebruiken. Ook internetproviders bieden vaak een iMAP-mailbox bij een abonnement.

Naast lof kreeg de Outlook-app afgelopen week ook kritiek. Om slimme filters en focus-mode mogelijk te maken, laat Microsoft alle mail door eigen servers scannen. Deze servers zijn ondergebracht in de VS en vallen daarom niet meer onder de Europese privacywetgeving. Wie gebruik maakt van Gmail of iCloud Mail heeft zijn data sowieso al op servers in de VS staan, maar voor universiteiten en bedrijven was dit een reden om de Outlook-app te blokkeren.
outlook-ios-map

Reacties

11 reacties
 • Profielfoto
  knekkie

  Interessante strategie. Als mensen niet aan Windows willen dan maar de diensten er omheen aantrekkelijk maken.

  Voor een hoop mensen is het gebruik van Windows computers geen vrijwillige keuze. Maar over de office software zelf daar klaagt bijna niemand over. Sterker software is vaak nogsteeda de beste in zijn soort. Zeker op de zakelijke gebied. Ondanks de zeer goede alternatieven als iWork en Open office

  Slim om dan juist de diensten en software die er wel toe doet los te koppelen van Windows en platform onafhankelijk aan te bieden aan de doelgroep.

 • Profielfoto
  StephanNL

  Zolang de mail alsnog via Outlook.com gaat doe ik het niet.

 • Profielfoto
  MrHammond

  Maar over de office software zelf daar klaagt bijna niemand over.

  Ahum?!? Waar werk jij? Je wilt niet horen hoeveel hier gevloekt wordt over vooral Word en Excel…

 • Profielfoto
  knekkie

  @StephanNL
  Waarom dan? En via wie zou het dan moeten lopen?

  @MrHammond
  Ik heb bij verschillende Mac georiënteerde bedrijven gezeten die naast iWork toch dagelijks Office Open hadden. Hun beweegredenen weet ik niet. Maar ik kan mij voorstellen dat persoonlijke voorkeur een rol speelt. En dit kan ook gaan om Compatibiliteit en functionaliteit of gewenning.

  Dat staat los van dat iWork in veel gevallen veel fijner werkt. En dat staat los van dat het iWork intuïtiever is en er simpelweg gelikt uit ziet.

  Blijkbaar in de praktijk komt niet iedereen onder software van Microsoft uit. Lukt dat wel dan valt dat natuurlijk weer moeilijk te begrijpen.

  Misschien is de reden dus simpelweg een verschil van perspectief en voorkeur of verschil van werkzaamheden waardoor het voor jou als individu of bedrijf wel of niet mogelijk is om onder Microsoft oplossingen uit te komen.

 • Profielfoto
  KrijnB

  @ MrHammond en @knekkie

  volgens mij is office nog groot (ook op de Mac) omdat veel personen simpelweg niet anders dan Word en Excel gewent zijn. Bang voor het onbekende, dus ook voor iWork. Laatste tijd iemand zijn email werkend aan het krijgen. Die gebruikt Outlook op de Mac, want dat deed ze ook toen ze nog een windows had. Maar wat een verschrikkelijk programma dat Outlook.

 • Profielfoto
  knekkie

  @KrijnB

  Thnx KrijnB in simpele woorden exact wat ik bedoelde te zeggen.

 • Profielfoto
  Steven Paul

  Heb geprobeerd om met grote bestanden en scripts in Numbers te werken, dat is niet te doen, daar is MS met Excel en VBA superieur in.

 • Profielfoto
  Rolf

  Ik krijg een eenvoudige xs4all account trouwens niet werkend in Outlook… dus IMAP ? werkt niet.

 • Profielfoto
  Buzz

  Erg jammer van die Amerikaanse servers. Het ligt toch voor de hand dat ze de extra functionaliteit gewoon via hun eigen Exchange Server software mogelijk maken in de toekomst.

 • Profielfoto
  StephanNL

  Als je zelf een Exchange doos hebt staan, wat voor reden dan ook, is het raar dat al je email gegevens bij Microsoft worden opgeslagen. Alles = alles. TU Delft blokkeert het niet voor niets en zijn niet de enige.

 • Profielfoto
  Moltie

  Excel werkt prima, maar Word… wat een drama. Gezeur met nummering, het lettertype dat plotseling op Times New Roman overspringt, regelafstanden die met geen mogelijkheid gelijk te krijgen zijn… Om maar niet te spreken over uitlijning en de onstabiliteit van de software: nog steeds klapt de programma er wel eens volledig uit. Ondanks alle updates.

  Boos worden helpt niet, huilen ook niet, het is alleen diepe radeloosheid die resteert na het gebruik van MS Word.

  Werken met Pages is zo veel stabieler en simpeler. Zo hoort een tekstverwerker te zijn. Urenlang, dagenlang aan hetzelfde document werken zonder dat de software je tegenwerkt.

  Het is dat andere partijen (klanten, leveranciers) vrijwel altijd met MS Word werken, anders zou ik het nooit meer gebruiken.