Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 18 februari 2015

Opnieuw rechtszaak om Typo-toetsenbord voor iPhone

Wat als je wel een iPhone, maar geen softwarematig toetsenbord wil? Het bedrijf Typo Products bedacht een hoes met geïntegreerd toetsenbord voor de iPhone. BlackBerry is daar niet blij mee en daagt Typo voor de tweede keer voor de rechter.

The Hollywood Reporter meldt dat BlackBerry van mening is dat het Typo 2-toetsenbord een bijna exacte kopie is van zijn gepatenteerde toetsenbord. Eerder voerden de bedrijven ook al een juridische stijd. Uiteindelijk won BlackBerry, maar Typo trok zich niets aan van een verkoopverbod.

De nieuwe rechtszaak gaat over de Typo2, een nieuw toetsenbord van Typo dat gemaakt is voor de iPhone 5, 5s en 6. Het ontwerp is volgens de fabrikant zodanig aangepast dat geen inbreuk meer maakt op de technologie en het design van BlackBerry. Laatstgenoemde denkt daar anders over.

Volgens BlackBerry kopieert de Typo2 nog steeds schaamteloos zijn naar eigen zeggen iconische design. De Canadese fabrikant claimt dat het Typo2-toestenbord ook patenten op het gebied van backlighting schendt en dat Typo weinig gedaan heeft om het toetsenbord een eigen ontwerp te geven.

Een aantal punten uit de aanklacht.

In een vorige rechtszaak werd een verkoopverbod voor de vorige generatie Typo-case afgedwongen. Daarna volgde een boete van $860,000 voor het negeren van dat verkoopverbod. Een terechte aanklacht of voornamelijk laatste wanhoopspoging van BlackBerry?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Opnieuw rechtszaak om Typo-toetsenbord voor iPhone
Sluiten