Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 2 februari 2015

Nu óveral tv kijken met nieuwe Ziggo-app

Kabelaar Ziggo heeft na meer dan een jaar zijn app een update gegeven. In de nieuwe interface is de navigatiestructuur op de schop gegaan, het menu onderaan is vervangen door een uitklapmenu aan de zijkant. Ook is het mogelijk om sneller te zoeken.

De belangrijkste verbetering is de mogelijkheid om ook buitenshuis live TV te kijken. Tot nu toe kon via de iOS-app alleen op een thuisnetwerk TV gekeken worden. Nu is alleen een Nederlandse internetverbinding nodig. In totaal zijn 34 zenders buiten de deur te bekijken.

Opmerkelijk is dat er nog geen ondersteuning voor het grote schermformaat van de iPhone 6 (Plus) is waardoor de interface er op de nieuwe iPhones nog pixelig uitziet. De video-streams schalen wel goed. Verdere verbeteringen:

  • Nieuwe startpagina
  • Verbeterde navigatiestructuur
  • Kijklijst – gesynchroniseerd met interactieve televisie
  • Populaire zenders live bekijken; een aantal ook buitenshuis (in Nederland)
  • Films en series uit het ruime On Demand-aanbod op je smartphone en tablet bekijken
  • Tot wel 10 dagen terug tv-programma’s bekijken onder TV Gemist
  • TV gemist & Films verder kijken (mogelijk op ander apparaat)

De nieuwe Ziggo TV-app heeft versienummer 5.0 meegekregen is te vinden in de App Store. Klanten moeten zowel over internet- als televisieabonnement van Ziggo afnemen om de app te kunnen gebruiken. Momenteel heeft de app nog enkele problemen met het opstarten en inloggen. De kabelaar is op de hoogte.

Tipgever: Stijn

Reageer op artikel:
Nu óveral tv kijken met nieuwe Ziggo-app
Sluiten