Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 2 februari 2015

Ontwikkeling XBMC voor Apple TV 2 stopt

Hoewel het apparaat al sinds 2012 niet meer te koop is, is de tweede generatie Apple TV nog altijd geliefd. Omdat er een jailbreak voor het apparaat is, kan mediacenter XBMC geïnstalleerd worden zodat het mogelijk wordt om media uit meer bronnen af te spelen.

De ontwikkelaar van XBMC voor Apple TV 2 heeft aangekondigd te stoppen met het ontwikkelen van de software die de bijnaam ‘Kodi’ heeft. Het kost teveel tijd om de software voor het oude apparaat te onderhouden, bovendien zijn de prestaties volgens de ontwikkelaar ondermaats.

In een blogpost schrijft de ontwikkelaar dat de enige manier om de software te onderhouden een boel trail and error en het uitpluizen van logfiles. Dit omdat Apple nooit een SDK voor de Apple TV heeft uitgebracht. Hierdoor zou de mediaspelersoftware onstabiel zijn en regelmatig crashen.

Het vandaag uitgebrachte Kodi 14.1 is de laatste versie die op een Apple TV 2 zal werken. Aangezien er geen jailbreak voor de Apple TV 3 beschikbaar is, moeten liefhebbers van XBMC zich wenden tot een Raspberry Pi of ander platform waarop Kodi blijft werken. Een alternatief is AllCast, een iOS-app die media uit diverse bronnen naar Apple TV of Chromecast kan streamen.

Via: Tweakers

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ontwikkeling XBMC voor Apple TV 2 stopt
Sluiten