Ontwikkeling XBMC voor Apple TV 2 stopt

8 reacties

Hoewel het apparaat al sinds 2012 niet meer te koop is, is de tweede generatie Apple TV nog altijd geliefd. Omdat er een jailbreak voor het apparaat is, kan mediacenter XBMC geïnstalleerd worden zodat het mogelijk wordt om media uit meer bronnen af te spelen.

De ontwikkelaar van XBMC voor Apple TV 2 heeft aangekondigd te stoppen met het ontwikkelen van de software die de bijnaam ‘Kodi’ heeft. Het kost teveel tijd om de software voor het oude apparaat te onderhouden, bovendien zijn de prestaties volgens de ontwikkelaar ondermaats.

In een blogpost schrijft de ontwikkelaar dat de enige manier om de software te onderhouden een boel trail and error en het uitpluizen van logfiles. Dit omdat Apple nooit een SDK voor de Apple TV heeft uitgebracht. Hierdoor zou de mediaspelersoftware onstabiel zijn en regelmatig crashen.

Het vandaag uitgebrachte Kodi 14.1 is de laatste versie die op een Apple TV 2 zal werken. Aangezien er geen jailbreak voor de Apple TV 3 beschikbaar is, moeten liefhebbers van XBMC zich wenden tot een Raspberry Pi of ander platform waarop Kodi blijft werken. Een alternatief is AllCast, een iOS-app die media uit diverse bronnen naar Apple TV of Chromecast kan streamen.
atv2-kodi-mc

Via: Tweakers

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  Maverick2001

  Het is jammer maar het zat er wel aan te komen. Kodi is eigenlijk ook te zwaar om vloeiend op een ATV2 te draaien. Allcast is leuk maar geen echt vergelijkbaar alternatief voor XBMC. Juist de plugins maken XBMC superhandig en maakt het een OS met veel meer mogelijkheden.

  Ik ben nog steeds blij met mijn ATV2 (zeker voor het vlekkeloos gebruik van Airplay) maar verder heeft de ATV2 zijn beste tijd wel gehad. Zit stiekem nu toch te kijken naar een Minix.

 • Profielfoto
  Schrijnie

  Raspberry Pi brengt deze week een snellere versie uit, mooi alternatief voor de ATV.

  http://www.nu.nl/gadgets/3984189/nieuwe-minicomputer-raspberry-pi-zes-keer-sneller.html

 • Profielfoto
  computer space

  Inderdaad schrijnie. 2 B. Met quadcore en 1GB. Helaas wel weer 100 mbit….
  Ik heb nu een Banana Pi R1. Dual core, 5x gigabit, dual wifi en Sata slot voor SSD of HD. Alles vanaf SD kaart draaien werkt namelijk ook niet lekker. Kun je een mooie NAS, mediacenter, webserver, router combi maken.

  Het is hard gegaan sinds de eerste op dit vlak, de legendarische NSLU2.

 • Profielfoto
  Nick Seamore

  Je kan natuurlijk ook Plex op je ATV3 zetten.

  Hier de handleiding daarvoor.

 • Profielfoto
  hokkie

  Zag vanochtend een advertentie, bij de buren, voorbij komen:
  ATV2 met JB en nieuwste XBMC €175,00

 • Profielfoto
  densing

  @ Nick,

  is het omzetten van DNS het enige wat er moet gebeuren op de apple tv? vroeger moest je toch je macbook aansluiten op de apple tv en iets op de apple tv zetten?

 • Profielfoto
  Nick Seamore

  @densing: Daar durf ik zo geen antwoord op te geven. Een maat van me heeft hem werkend op zijn ATV3 via deze handleiding. Zal eens informeren of er nog meer nodig is om te doen.

  Ik zelf draai Plex op een Mac Mini.

  Wordt vervolgt dus.

 • Profielfoto
  Angelos

  Ik heb Xbmc geprobeerd met: atv, atv2, rpi. Alles werkte prima maar ik ergerde me dood aan de snelheid. Nu heb ik een zotac w8 ssd 4ram en dedicated videokaart. Gamen en Xbmc met mogelijkheid om 4k te kijken. Uiteraard kan dit ook met Linux indien gewenst.