Ontwikkelaar koppelt iOS aan Android Wear

6 reacties

Zie je een Apple Watch of Pebble niet zitten, maar lijkt zo’n ronde Moto 360 je wel wat? Jammer genoeg werkt Android Wear officieel nog niet samen met iOS. Daar liet iOS-ontwikkelaar Mohammad Abu-Garbeyyeh zich echter niet door tegenhouden.

De ontwikkelaar heeft een manier gevonden om iPhone-notificaties naar een Android Wear-horloge door te sturen. Een jailbreak is niet nodig, een app op het Android-horloge installeren is genoeg. In een video laat ‘MohammadAG’ de werking van zijn truc zien.

Er wordt gebruik gemaakt van de Apple Notification Center Service die sinds iOS 7 op iedere iPhone draait. Via deze service kunnen pushberichten van de iPhone naar iedere gekoppeld Bluetooth-apparaat gezonden worden. Pebble werkt bijvoorbeeld ook op deze manier. De ontwikkelaar maakte een Android Wear-app die deze Bluetooth-berichten ontvangt en toont. Simpel.

Het gaat voorlopig om een ruwe implementatie die alleen pushberichten door kan sturen, interactie is niet mogelijk. Op Twitter zegt de developer overigens te overwegen de app als open source beschikbaar te stellen. Wij houden het in ons achterhoofd.

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  Lucas Vissers

  Leuk!

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Als de berg niet naar Mohammad komt, dan komt Mohammad wel naar de berg:lol:
  Slim van deze man. Foeilelijke watch, dat wel.

 • Profielfoto
  Dashter

  @MacAanZee: Dat is behoorlijk subjectief. Persoonlijk vind ik dat het design van de Apple Watch heel veel te leren heeft van de Moto 360. Apple springt er qua design meestal wel uit tegenover concurrenten, maar met hun watch slaan ze de bal wel erg mis. Vergeleken met sommige andere smartwachtes, zoals het mooie design van de Moto, is de Apple Watch toch wel het lelijke eendje.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Inderdaad: behoorlijk subjectief, want ik vind een rond beeldschermpje niet alleen erg lelijk, maar ook niet functioneel. Het gaat voor mij om een beeldschermpje om informatie te laten zien en niet om een horloge met wijzers. Overigens vind ik de Apple Watch ook niet erg mooi. Veel te dik en de duurdere modellen veel te glimmend. Maar smaken verschillend. Ieder z’n meug, zeggen we in Noord-Holland. Overigens heb ik geen smartwatch nodig om een notificatie te geven dat ik een bericht of mail binnen heb. Als ik dat wil, laar ik m’n iPhone wel piepen.

 • Profielfoto
  Waffle ಠ_ಠ

  Ik vind de Moto 360 ook veel mooier dan de Apple Watch. De Apple Watch ziet er gewoon lomp uit en heeft een heel vreemde schermverhouding met gigantische bezels. Daar houd ik absoluut niet van in een horloge.

  De Moto 360 houdt zich prima aan Dieter Rams’ ten principles for good design. De Apple Watch daartegen… Te veel details, te veel hoekjes en vakjes. En een interface die mij alles behalve intuïtief lijkt.

  Maar om even eerlijk te zijn: ik vond de iMac G5 eerst ook een vreselijk lelijk ding. Maar nu, terugkijkend, vind ik het het beste iMac ontwerp ooit. Simpel, scherp en rustig voor de ogen. Vooral de “kin” leek een stap terug, maar dat is onderhand een designstatement geworden. Het zou zomaar kunnen dat de Apple Watch exact weer zo’n soort ontwerp wordt.

 • Profielfoto
  knekkie

  Ik gebruik al een tijdje geen iOS meer. sinds wanneer springt het iMessage icoontje in het dock als je een SMS of iMessage binnen krijgt?