Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 23 februari 2015
Leestijd: 1 minuut

Ontwikkelaar koppelt iOS aan Android Wear

Zie je een Apple Watch of Pebble niet zitten, maar lijkt zo’n ronde Moto 360 je wel wat? Jammer genoeg werkt Android Wear officieel nog niet samen met iOS. Daar liet iOS-ontwikkelaar Mohammad Abu-Garbeyyeh zich echter niet door tegenhouden.

De ontwikkelaar heeft een manier gevonden om iPhone-notificaties naar een Android Wear-horloge door te sturen. Een jailbreak is niet nodig, een app op het Android-horloge installeren is genoeg. In een video laat ‘MohammadAG’ de werking van zijn truc zien.

Er wordt gebruik gemaakt van de Apple Notification Center Service die sinds iOS 7 op iedere iPhone draait. Via deze service kunnen pushberichten van de iPhone naar iedere gekoppeld Bluetooth-apparaat gezonden worden. Pebble werkt bijvoorbeeld ook op deze manier. De ontwikkelaar maakte een Android Wear-app die deze Bluetooth-berichten ontvangt en toont. Simpel.

Het gaat voorlopig om een ruwe implementatie die alleen pushberichten door kan sturen, interactie is niet mogelijk. Op Twitter zegt de developer overigens te overwegen de app als open source beschikbaar te stellen. Wij houden het in ons achterhoofd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.