OneNote krijgt ondersteuning voor OCR en handgeschreven tekst

Apple rmens 19 feb 2015
Leestijd: 1 minuut

Microsoft heeft zijn notitie-app OneNote een flinke update gegeven. Zowel de Mac- als iOS-versie zijn voorzien van OCR (optical character recognition). Dat maakt het mogelijk om teksten in afbeeldingen te herkennen, op te slaan en er naar te zoeken.

De iPad-versie van OneNote heeft nog een extraatje gekregen, daarin is het mogelijk om handgeschreven tekst aan notities toe te voegen. Dat kan gewoon met je vinger, maar een stylus is aan te raden. Door de nieuwe functies kan OneNote concurreren met bijvoorbeeld Evernote.

OneNote biedt verschillende tools om te schrijven en tekenen, waaronder een pen, een marker en een highlighter. Op bestaande pagina’s wordt automatisch meer ruimte gemaakt voor notities en tekeningen. Met instelbare Palm Rejection wordt de nauwkeurigheid vergroot.

https://www.youtube.com/watch?v=bOpxNVJ7tZ4

De OCR-functie is zowel op iOS als Mac beschikbaar en herkent direct teksten in afbeeldingen die aan notities toegevoegd worden. Het is vervolgens mogelijk om deze tekst te kopiëren en te doorzoeken. De mogelijkheid om bestaande afbeeldingen op tekst te doorzoeken volgt volgens Microsoft binnenkort. OneNote for Business krijgt de nieuwe functies ook later.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen