Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 11 februari 2015

Onderzoek: iPhone net zo nauwkeurig als wearable fitnesstracker

Wearables als de FitBit, Nike Fuelband en Jawbone UP zijn hip, maar zijn ze ook effectief? Uit een onderzoek van de Universiteit van Pennsylvania blijkt dat een moderne iPhone net zo’n goede en soms zelfs een betere fitnesstracker is.

Het onderzoek bestond uit 14 deelnemers die op een loopband 500 en 1500 stappen zetten. Hun stappen werden gemeten door een Galaxy S4, iPhone 5s, Nike Fuelband, Jawbone UP24 en diverse Fitbits. De smartphones hadden een afwijking van maximaal 6,7%, de wearables tot 22,7%.

De prestaties van de Nike FuelBand waren erg slecht, terwijl de FitBit Zip en FitBit One juist nauwkeurig bleken. De telefoons werden met diverse apps getest. De verschillen waren klein, maar HealthMate was het nauwkeurigst.

De onderzoeksresultaten in een tabel (klik/tap voor groter)

Het onderzoek werd met redelijk oude hardware onder een kleine groep deelnemers uitgevoerd. Bovendien werd alleen de stappenteller-functie gemeten. De resultaten zijn daarom niet representatief voor iedere wearable en sport. Er zijn ook situaties denkbaar waarbij een telefoon niet praktisch is om op zak te hebben. Als je nog geen wearable hebt en alleen je dagelijkse stappen wil meten, lijkt een iPhone of Galaxy wel goed genoeg.

Via: Gizmodo

Reageer op artikel:
Onderzoek: iPhone net zo nauwkeurig als wearable fitnesstracker
Sluiten