Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 17 februari 2015

Office voor iOS ondersteunt nu iCloud

Microsoft heeft Word, Excel en PowerPoint voor iOS van een kleine, maar nuttige update voorzien. De Office-apps ondersteunen voortaan het openen en opslaan van bestanden in iCloud. Er was al ondersteuning voor Microsoft’s eigen OneDrive en Dropbox.

Om iCloud te gebruik is iOS 8.0 of hoger vereist. De opslagdienst zit enigszins verstopt. In het menu openen presenteert iCloud zich niet als standaard opslagoptie, maar na een tap op de knop ‘Meer…‘ opent iCloud alsnog.

Office voor iOS is sinds vorig jaar beschikbaar voor iPhone en iPad. De apps zijn gratis te downloaden. Om geavanceerde functies te gebruiken, moet een abonnement op Office 365 afgesloten worden. Voor de gemiddelde gebruiker zal de gratis versie echter voldoen.

Office for Mac 2011 biedt nog geen ondersteuning voor clouddiensten. De nieuwe versie van Office for Mac wordt later dit jaar verwacht.

Ook de OneDrive-app voor iOS heeft een kleine vernieuwing gekregen. Deze werkt nu samen met 1Password en LastPass, zodat inloggen een eitje is.

Tipgever: Thomas

Reageer op artikel:
Office voor iOS ondersteunt nu iCloud
Sluiten