Apps pinnen, ontdekken en installeren via Pinterest

0 reacties

In de App Store staan inmiddels meer dan 1.4 miljoen apps voor je iPhone en iPad. Veel keuze is goed, maar door het enorme aanbod vallen de echte pareltjes in de App Store mogelijk niet altijd op. Pinterest denkt daar nu de oplossing voor te hebben.

De social bookmarking-dienst heeft zijn nu App Pins te vinden. Gebruikers kunnen naast plaatjes en links ook apps aan een Pinterest-bord toevoegen. Deze zijn direct vanuit de Pinterest-app te installeren zonder de App Store te openen. Het betreft een officiƫle samenwerking tussen Pinterest en Apple.

Als voorbeeld wordt een bord met inspiratie voor het lopen van een marathon genoemd. Naast routekaarten, foto’s van de omgeving en filmpjes van eerdere edities kunnen ook apps toegevoegd worden. Zo ontdekken je vrienden ook welke apps je gebruikt voor je looptraining.

pinapps
Apps zijn direct vanuit Pinterest te installeren met de blauwe knop bovenaan.

In een interview met The New York Times zegt Pinterest dat zijn platform erg geschikt is voor het ontdekken van apps. Mensen komen naar Pinterest om nieuwe dingen te ontdekken, zien en kopen. Facebook draait meer om vrienden en Twitter meer om nieuws en conversaties. Er is nog een ander aspect wat de social bookmarking-dienst uniek maakt: vrouwen zijn er goed vertegenwoordigd.

De App Store heeft nu een eigen Pinterest-account met verschillende thema-borden. Ook Pinterest houdt een Staff Picks-bord met apps bij. Uiteindelijk moeten apps onderdeel van borden met zowel foto’s als links worden.

Reacties

0 reacties