Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 4 februari 2015

NPO-app krijgt Chromecast-ondersteuning

Naast streamen via AirPlay naar een Apple TV kan de NPO-app sinds vandaag ook streamen naar Google’s Chromecast. Net als bij de Apple TV is het met Chromecast mogelijk om uitzendingen die je afspeelt via de NPO-app naar je televisie te sturen.

De update voor de app van de publieke omroep werd woensdag uitgebracht en staat nu voor je klaar in de app store. Eerder kreeg de Android-app van de omroep al ondersteuning voor Chromecast. Aan ondersteuning voor de iPhone 6 (Plus) wordt blijkbaar nog gewerkt.

Standaard ondersteunt de publieke omroep video in 342p, alleen met een NLziet-abonnement (€7,95 p/mnd) kan in Full HD gekeken worden. Om programma’s naar de Chromecast-dongle te streamen, tik je in de app op het cast-icoon rechtsboven. Daarna zal de video direct via Chromecast afspelen.

Chromecast werkt principieel anders dan AirPlay. De dienst van Google is niet in iOS geïntegreerd en daarom moeten apps het individueel ondersteunen.

Afbeelding via: Tweakers.net

Reageer op artikel:
NPO-app krijgt Chromecast-ondersteuning
Sluiten