NPO-app krijgt Chromecast-ondersteuning

6 reacties

Naast streamen via AirPlay naar een Apple TV kan de NPO-app sinds vandaag ook streamen naar Google’s Chromecast. Net als bij de Apple TV is het met Chromecast mogelijk om uitzendingen die je afspeelt via de NPO-app naar je televisie te sturen.

De update voor de app van de publieke omroep werd woensdag uitgebracht en staat nu voor je klaar in de app store. Eerder kreeg de Android-app van de omroep al ondersteuning voor Chromecast. Aan ondersteuning voor de iPhone 6 (Plus) wordt blijkbaar nog gewerkt.

Standaard ondersteunt de publieke omroep video in 342p, alleen met een NLziet-abonnement (€7,95 p/mnd) kan in Full HD gekeken worden. Om programma’s naar de Chromecast-dongle te streamen, tik je in de app op het cast-icoon rechtsboven. Daarna zal de video direct via Chromecast afspelen.

Chromecast werkt principieel anders dan AirPlay. De dienst van Google is niet in iOS geïntegreerd en daarom moeten apps het individueel ondersteunen.

npo-chromecast-screen
Afbeelding via: Tweakers.net

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  GodzillaNinja

  Goed ook dat ze nu wel ondersteuning geven voor iPhone 6(+), NOT. Ongelofelijk dat je dat na zoveel maanden nog niet voor elkaar krijgt.

 • Profielfoto
  SvS

  Het werkt goed met 4s, vol lof. Enige verbeterpunten zijn inderdaad iPhone 6 > èn TT888 weergave! Zit er alweer niet in, terwijl Netflix en anderen dat goed voor elkaar hebben.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Ik heb die app onderlaatst van min iPhone geflikkerd omdat als je via Airplay één aflevering streamde naar de Apple TV dan viel de verbinding gewoon weg zodra de iPhone op schermbeveiliging viel.

 • Profielfoto
  bestbier

  De Apple relevantie ontgaat mij hier.

 • Profielfoto
  Jellepetje12

  Die hele NPO app is een grote draak. Zo instabiel als de pest, kan niet via airplay streamen als je scherm op slot gaat en probeer m maar eens eerst zover om via airplay uberhaupt iets af te spelen..

 • Profielfoto
  csteelooper

  @Jellepetje12 ik kan met de NPO-ap perfect via AirPlay streamen, mits m’n iPhone niet vergrendelt. Want zodra dat gebeurt is de verbinding tussen iDevice en ATV weg… Jammer, maar daardoor wordt de NPO-app mijns inziens niet direct ‘een grote draak’, hoor. Er zijn véél slechtere Apps…

  @bestbier De Apple-relevantie = iOS! het gaat hier om een iOS-app. Voldoende relevant?