Nike Fuel-app ondersteunt nu HealthKit

Door: Raymon Mens - 2 reacties

Nike was een van de eerste fabrikanten die begon met het aanbieden van fitnesstrackers en apps, maar was laat met het toevoegen van ondersteuning voor Apple’s HealthKit. In de nieuwste update voor de Nike Fuel-app is het nu wel geregeld.

Door HealthKit heeft de app niet langer een FuelBand nodig om data te verzamelen. Er kan immers gebruik gemaakt worden van de geintegreerde sensoren in de iPhone. Een FuelBand is niet langer verplicht om de app te kunnen gebruiken.

Bezitters van een iPhone 5s, iPhone 6 of iPhone 6 Plus hebben niet langer een FuelBand nodig. Voor alle oudere iPhones is dit nog wel verplicht omdat deze toestellen geen ingebouwde motion tracker hebben. Eerder werd al bekend dat Nike stopt met het maken van fitnesstrackers en zich volledig op software en kleding gaat richten.

Door de verandering heeft de app ook een nieuwe naam gekregen. In plaats van Nike+ FuelBand is het nu simpelweg Nike+ Fuel.

nikefuel-screeens

Reacties

2 reacties
 • Profielfoto
  pruus

  Wat sneu voor al die ontwikkelaars en beleggers in die merken, als straks de apple-Watch er komt.

 • Profielfoto
  knekkie

  @ Prrus. Van wat nu duidelijk is probeert Apple met de Apple Watch een apparaat neer te zetten dat overal goed genoeg in is. daarmee kan het dus nooit het beste apparaat zijn.

  Als de Apple Watch er straks is wil dit niet per definitie zeggen dat alle andere bedrijven die (slimme) horloges maken per definitie niet meer relevant zijn toch?

  Deze bedrijven zouden net als Polar kunnen focussen op juist dat stukje waar zij het beste zijn. Apple kan die kennis wel inkopen of kopiëren maar de reputatie die je hebt opgebouwd als Polar zijnde niet. Dit zelfde geld voor de andere bedrijven natuurlijk. Als ze maar optijd en geld steken in het voor blijven van de competitie.

  Nike blijft dus blijkbaar ook stappen maken op het vlak van integratie. en kan zich om zich te onderscheiden focussen op functionaliteit die Apple onmogelijk kan bieden .