Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 13 februari 2015

Nike Fuel-app ondersteunt nu HealthKit

Nike was een van de eerste fabrikanten die begon met het aanbieden van fitnesstrackers en apps, maar was laat met het toevoegen van ondersteuning voor Apple’s HealthKit. In de nieuwste update voor de Nike Fuel-app is het nu wel geregeld.

Door HealthKit heeft de app niet langer een FuelBand nodig om data te verzamelen. Er kan immers gebruik gemaakt worden van de geintegreerde sensoren in de iPhone. Een FuelBand is niet langer verplicht om de app te kunnen gebruiken.

Bezitters van een iPhone 5s, iPhone 6 of iPhone 6 Plus hebben niet langer een FuelBand nodig. Voor alle oudere iPhones is dit nog wel verplicht omdat deze toestellen geen ingebouwde motion tracker hebben. Eerder werd al bekend dat Nike stopt met het maken van fitnesstrackers en zich volledig op software en kleding gaat richten.

Door de verandering heeft de app ook een nieuwe naam gekregen. In plaats van Nike+ FuelBand is het nu simpelweg Nike+ Fuel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nike Fuel-app ondersteunt nu HealthKit
Sluiten