Nieuwe Fitbits nu in Nederland verkrijgbaar

6 reacties

De in oktober van 2014 aangekondigde nieuwe fitnesstrackers van Fitbit zijn sinds vandaag ook in Nederland te koop. De fabrikant heeft laten weten dat de Fitbit Charge en Fitbit Charge HR per direct verkrijgbaar zijn. De ‘superwatch’ Fitbit Surge komt in april.

De Fitbit Charge en Charge HR volgen de Fitbit Flex op. De Charge meet stappen, afstand, slaap en meer. De Charge HR voegt een hartslagmeter toe. In plaats van LED’s beschikken de polsbandjes nu over een OLED-schermpje waarop de tijd, fitness-data en inkomende oproepen te zien zijn.

De Fitbit Charge heeft een adviesprijs van 111 euro. Voor de Charge HR met ingebouwde hartslagmeter moet 149 euro betaald worden. De wearables zijn verkrijgbaar in twee maten en de kleuren zwarts, grijs, blauw en donkerrood. De accu gaat respectievelijk 7 of 5 dagen mee.
fitbit-force
De Fitbit Surge is vanaf april in Nederland verkrijgbaar. De ‘fitness superwatch’ is een combinatie van smartwatch en fitnesstracker. De Surge heeft een touchscreen voor notificaties en bediening van muziek. Daarnaast beschikt het apparaat over GPS en een hartslagmeter. Door 8 ingebouwde sensoren meten meer dan alleen stappen. De accu gaat 7 dagen mee.

De Fitbit Charge was al beperkt verkrijgbaar, de Charge HR zou vandaag bij de favoriete webshop of retailer moeten verschijnen.

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  JohnnyDeBelg

  Omdat mijn eerste up24 stuk was gegaan. Besloot ik de charge te proberen. 2 dagen en had hem terug gebracht. Omdat hij al direct veel te veel stappen en traplopen aangaf, onaangenaam trilt enz… Gewoon de ervaring die ik met up24 had niet evenaarde. Dus ik ben dus een nieuwe up gaan halen.

 • Profielfoto
  matsoftmac

  Heel fijn dat deze een lange batterij-duur heeft. Apple Watch gaat aanzienlijk minder lang mee.

  Wat ook een goede fitnesstracker is, is de Jawbone Up. Deze heeft een mooie app waarop je alle statistieken kan zien. Check deze video:

  Klik hier om de video van Amac te bekijken.

  @JohnnyDeBelg: Ik heb de Up ook gebruikt en was tevreden. Het is wel jammer dat hij niet water dicht is.

 • Profielfoto
  Di May

  ” Apple Watch gaat aanzienlijk minder lang mee … ”

  Ah ! Tjièns.
  Eerste bezitter ?

 • Profielfoto
  colinvanruth

  Gekocht:)

 • Profielfoto
  Spinozo

  Ik heb de ChargeHR nu een week en ga hem terug brengen. De stappen teller is niet accuraat, de hartslagmeter werkt goed bij rust maar helemaal niet bij inspanning. Ook het slaaponderdeel is summier. Wel een mooi schermpje en hij zit lekker. Sensoren moeten echt beter

 • Profielfoto
  knekkie

  Ik gebruik zelf de polar v800 sport Watch.

  Polar koppelt met iOS, android en binnenkort zelfs met Windows Phone. Functionaliteit als notificaties van je smartphone komen met de volgende firmware update.

  In basis is het een veredelde stappenteller voor en door sporters. Het meet naast stappen je locatie, de hoogte, en met een externe hartslagmeters je hartslag. Het voordeel van deze meters is dat deze wat accurater meten en het zelfs onder water doen. Heel handig voor zwemmers en triatleten. Uiteraard legt het apparaat alles wat je doet vast in statistiek en zit het bomvol (als je wilt begeleidde) trainingsprogramma’s. Op basis de geregistreerde info uit sport sessies geeft de Polar V800 (herstel) advies. Dus je weet wanneer je weer kan gaan sporten en hoe die sessie mag zijn zonder je zelf te overtrainen. Dit kan je allemaal op je Polar watch zelf bedienen en inzien maar ook op losse apps of via het [urlhttps://flow.polar.com/ ]web[/url].

  Met de flow app kan je dat heel mooi op je iPad en iPhone inzien maar ook op flow.polar.com. Het horloge laat zich koppelen aan hartslag meters die om je middel kunnen met als voordeel dat de meetresultaten accurater zijnen ook werken als je bijvoorbeeld zwemmer of triatleet bent en metingen wilt doen tijdens het zwemmen.

  iets waar de Apple watch en alle andere slimme sport horloges je in de steek zullen laten. Die kunnen met de lampjes in het horloge zelf niet je hartslag meten als je onder water bent.

  De Polar V800 is qua prijs in de categorie van de Apple Watch.
  Heeft een accu duur van 3 weken als je hem als stappenteller gebruikt.
  Gebruik je m actief tijdens sporten inclusief de GPS functionaliteit dan heb je alsnog een volle week accuduur?

  Achter Polar zitten knappe koppen op sport gebied en een grote community sporters waarop ze hun product afstemmen. Elke firmware update kan het horloge weer meer.

  Ik ben heel erg benieuwd of Apple met de Apple watch ook deze doelgroep bedienen kan.

  Check hier een uitgebreide review van de Polar V800
  http://www.dcrainmaker.com/2014/06/polar-v800-depth-review.html