Nieuwe Fitbit veroorzaakt huidklachten

8 reacties

De nieuwe Fitbit Surge wordt omschreven als een heuse Fitness Superwatch. Naast fitness­tracking heeft het apparaat een touchscreen voor notificaties en bediening van muziek op je telefoon. Geschikt om de hele dag te dragen, maar dat gaat bij enkele gebruikers fout.

Op Twitter deden enkele gebruikers al hun beklag over uitslag op de plaats waar de wearable gedragen wordt. Fitbit erkent dat een naar eigen zeggen klein aantal gebruikers huidklachten heeft na het dragen van de Surge. Het advies is: hou je Fitbit schoon, droog en doe ‘m desnoods even af.

Er zijn geen plannen om de Fitbit Surge uit de schappen te halen. Volgens de fabrikant komen dit soort klachten vaker voor bij bijvoorbeeld het dragen van juwelen. Al zeggen de gebruikers met klachten normaal nooit last te hebben en ook geen gevoelige huid te hebben.

Begin vorig jaar was iets soortgelijks aan de hand. Toen haalde Fitbit uit voorzorg de Force uit de handel. Deze veroorzaakte een allergische reactie door het nikkel dat in het bandje zat. De klachten in dit artikel gaan alleen over de Fitbit Surge. Over de eveneens nieuwe Fitbit Charge zijn geen klachten.

V.l.n.r: Fitbit Chrage, Fitbit Charge HR, Fitbit Surge.
V.l.n.r: Fitbit Chrage, Fitbit Charge HR, Fitbit Surge.

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  Maikelw

  Op zich duidelijk artikel en goed geschreven, ik zie alleen het verband met het plaatsen op een Apple gerelateerde site niet?

 • Profielfoto
  macOS

  @Maikelw Je kan ook overal over zeuren. Raymon doet goed werk. En wij kunnen hier gratis lezen wat hij hier plaatst. En dan gaan er nog steeds mensen zeuren op spelling(dit ben jij nu niet @Maikelw) en ja dit heeft wel met Apple te maken omdat het een accessoire is voor de iPhone.

 • Profielfoto
  Maikelw

  Kijk dat wordt nergens vermeldt;)

  edit : Oh hehehe jawel dus, *sukkel*

 • Profielfoto
  Steven Paul

  @maikelw
  Vinden Apple fanboys leuk, als niet Apple dingetjes het niet goed doen…

 • Profielfoto
  THX-1138

  In aanloop naar de release van de Apple Watch, worden de concurrenten alvast subtiel onderuit geschoffeld.:-)

 • Profielfoto
  Waffle ಠ_ಠ

  @MaikelW

  Ik vond het al apart toen het sluiten van TUAW niet nieuwswaardig gevonden werd, maar een lek in Flash wel…:roll:

 • Profielfoto
  colinvanruth

  Nergens last van.

 • Profielfoto
  knekkie

  @steven Paul
  je was mij net voor.

  @MaikelW
  Ik denk dat een hoop Apple gebruikers ook gebruik maken van fitbit producten gezien de naadloze integratie. Dus heeeeel gek is het niet.