Nieuwe Apple-commercial tijdens Oscars

4 reacties

Tijdens de uitreiking van de Oscars heeft Apple een nieuwe commercial uitgebracht. In ‘Make a film with iPad‘ maken studenten met een iPad, tools en apps een film. De voice over is van regisseur Martin Scorsese.

https://youtu.be/-LVf4wA9qX4


In de commercial wordt Final Draft Writer gebruikt om het script te maken en wordt de iPad-camera tot in detail afgesteld met FiLMiC Pro gebruikt. Voor kleurcorrectie wordt de app VideoGrade ingezet. Het geluid wordt met een Apogee Mic opgenomen en met GarageBand bewerkt.

Op een speciale campagnepagina op Apple.com is een overzicht van alle gebruikte apps en tools te vinden. Ook worden de studenten die in de spot te zien zijn voorgesteld. De iPad speelt speelt steeds vaker de hoofdrol in commercials rondom grote evenementen. Tijdens de uitreiking van de Grammy Awards haakte Apple ook aan met een spot die liet zien hoe muziek met de iPad gemaakt wordt.

Fun fact: het is niet de eerste keer dat regisseur Martin Scorsese in een Apple-commercial verschijnt. In 2012 was hij niet alleen te horen, maar ook te zien terwijl hij druk in gesprek is met Siri.

https://www.youtube.com/watch?v=hwFZsoq_FLg

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  Buzz

  Vergeleken met de iPhone reclames van 1-2 jaar geleden is het de laatste tijd allemaal net iets minder gelikt in de reclames van Apple. Geen fotomodellen maar echte mensen bijvoorbeeld.

 • Profielfoto
  App-ie

  Dat beeld op 0:44 van die drie gepassioneerde meiden met een met verf besmeurde iPad. Ik hoop wel dat ze het lensje straks even goed schoonvegen, anders kunnen we niet verder hè?

 • Profielfoto
  knekkie

  Vet. Al blijft de iPad zoals ie nu is redelijk beperkt in mogelijkheden voor het van A-tot Z maken dit soort producties op het apparaat zelf zonder tussenkomt van de Mac of PC.

  Wie weet dat dit een opmars is voor deze doeleinde beter capabele iPad ???

 • Profielfoto
  koen

  Er was ook een Chevrolet commercial tijdens de Oscars waar Steve Wozniak in te zien was.