Nieuw smartphoneglas even krasvast als saffier

3 reacties

Als het aan Apple had gelegen had iedere iPhone 6 en iPhone 6 Plus een scherm van saffierglas gehad. Door productieproblemen en het faillissement van de saffiermaker moest uitgeweken worden naar het bekende Gorilla Glass van fabrikant Corning.

Een nieuwe generatie smartphoneglas van Corning gaat de concurrentie aan met saffier. Volgens de fabrikant is het glas dat voorlopig de naam ‘Project Phire’ mee heeft gekregen superieur aan saffier. Het is bijna net zo kras­bestendig, maar kan beter tegen vallen.

Volgens Corning is heeft saffier een groot nadeel, namelijk de snelle breekbaarheid bij het laten vallen van een telefoon. Het nieuwe ‘Project Phire’ glas zou daar geen last van hebben. Het glas is een doorontwikkeling van Gorilla Glass 4 dat eind vorig jaar werd aangekondigd.

De iPhone 6s wordt waarschijnlijk van Gorilla Glass 4 voorzien. Het nieuwe smartphoneglas dat net zo krasbestendig is als saffier laat volgens Corning nog tot het eind van dit jaar op zich wachten. Dan kunnen de claims van de fabrikant ook geverifieerd worden.

Reacties

3 reacties
 • Profielfoto
  louis1993

  Leuk… Ik heb al een mooie kras op men iPhone die goed zichtbaar is.
  Had het te lang uitgesteld om een screenprotector te kopen

 • Profielfoto
  sciletto

  Ondanks dat die lelijke nokia’s van vroeger met plastic bedekt waren qua scherm waren ze toch wel het sterkst. Nu moet glas wel gebruikt worden i.v.m het scherm maar waarom moet dit toch al 6 jaar duren:(

 • Profielfoto
  Electr0n

  Ze zeggen dat het nu al krasvrij is.
  Geschoven over de tafel door een ongelukje en ik zie nu al krassen.
  Echt ik word hier zo simpel van.
  ZEG NIET DAT HET KRAS VRIJ IS ALS HET NIET ZO IS.
  Nondeknetter!