Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 9 februari 2015

Nieuw smartphoneglas even krasvast als saffier

Als het aan Apple had gelegen had iedere iPhone 6 en iPhone 6 Plus een scherm van saffierglas gehad. Door productieproblemen en het faillissement van de saffiermaker moest uitgeweken worden naar het bekende Gorilla Glass van fabrikant Corning.

Een nieuwe generatie smartphoneglas van Corning gaat de concurrentie aan met saffier. Volgens de fabrikant is het glas dat voorlopig de naam ‘Project Phire’ mee heeft gekregen superieur aan saffier. Het is bijna net zo kras­bestendig, maar kan beter tegen vallen.

Volgens Corning is heeft saffier een groot nadeel, namelijk de snelle breekbaarheid bij het laten vallen van een telefoon. Het nieuwe ‘Project Phire’ glas zou daar geen last van hebben. Het glas is een doorontwikkeling van Gorilla Glass 4 dat eind vorig jaar werd aangekondigd.

https://www.youtube.com/watch?v=8ObyPq-OmO0

De iPhone 6s wordt waarschijnlijk van Gorilla Glass 4 voorzien. Het nieuwe smartphoneglas dat net zo krasbestendig is als saffier laat volgens Corning nog tot het eind van dit jaar op zich wachten. Dan kunnen de claims van de fabrikant ook geverifieerd worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nieuw smartphoneglas even krasvast als saffier
Sluiten