Mysterieuze Apple-auto gespot; zelfrijdend of streetview in Apple Maps?

Een Dodge Minivan die door Apple geleased is en een groot aantal camera’s op het dak heeft, houdt de gemoederen in San Francisco bezig. De bestuurder wilde niets zeggen, maar de lokale televisie denkt dat ook Apple experimenteert met een zelfrijdende auto.

Volgens AppleInsider heeft Apple geen licentie voor tests met zelfrijdende auto’s en zou het ook om een streetview-achtig systeem kunnen gaan. Op de auto zijn in iedere hoek camera’s gemonteerd. De in totaal 12 camera’s worden vergezeld door een LiDAR-sensor voor constante afstandsmetingen.

Een lokale technologie-expert houdt het op een zelfrijdende auto, volgens hem zitten er te veel camera’s op de auto voor een streetview-systeem. Google gebruikt echter 15 camera’s om beelden voor streetview te schieten.

Een auto met vergelijkbaar systeem werd eerder al gespot in Brooklyn (New York). In een YouTube-video werd de auto omschreven als zelfrijdend, maar daar kunnen geen harde conclusies aan verbonden worden. Ook Google en Uber experimenteren met zelfrijdende auto’s.

Als Apple de panoramische weergave in Apple Maps gaat integreren, zien we dat waarschijnlijk als eerst in iOS 9 terug. Mogelijk brengt Apple eerst een deel van de VS en daarna de rest van de wereld in beeld. Op verbeteringen aan de kaarten en toevoegingen van 3D-beelden van steden na, is de afgelopen tijd weinig aan Apple Maps vernieuwd.

Reageer op artikel:
Mysterieuze Apple-auto gespot; zelfrijdend of streetview in Apple Maps?
Sluiten