Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 25 februari 2015
Leestijd: 1 minuut

Modern Family filmen blijkt Appletje-eitje

Vanavond wordt een bijzondere aflevering van de Amerikaanse sitcom Modern Family uitgezonden. De aflevering speelt zich geheel af op het scherm van de MacBook van een moeder die vast zit op een vliegveld en contact met haar man en kinderen zoekt.

Appletje-eitje, zou je zeggen. Laat acteurs zichzelf met een iPhone filmen en neem dat op. Producer Steve Levitan legt aan Buzzfeed uit dat het toch moeilijker was. Als een cameraman de telefoon vasthield, leek het onnatuurlijk en als de acteurs zichzelf filmden was het beeld te instabiel.

De oplossing? Laat de acteur de arm van de cameraman die de iPhone vasthoudt pakken, zo lijkt het alsof de acteur de iPhone zelf vasthoudt en kan de cameraman het beeld toch stabiel houden en de juiste shots maken.

Filmen met iPhone 6 en iPad Air 2

De aflevering werd helemaal met een iPhone 6 en iPad Air 2 gefilmd. Apple-diensten als iMessage en FaceTime worden veelvuldig door de moeder die op een vliegveld vast zit gebruikt om het thuisfront te bereiken. De titel van de aflevering is ‘connection lost’… dat voorspelt niet veel goeds.

OS X Yosemite namaken

De kijker ziet het perspectief van de moeder, dus vooral haar MacBook-scherm. Tegen Re/Code vertelt producer Steve Levitan dat de interface van Yosemite nagemaakt moest worden omdat het nog niet uitgebracht was ten tijde van de opnamen. Ook de transparantie en dunne elementen in Yosemite schaalden niet erg goed op een normale televisie.

Het blijkt niet de eerste keer dat iPhone-beelden in Modern Family worden gebruikt. Het kwam wel eens voor dat bepaalde scènes met een iPhone gefilmd werden omdat dat het handigst was. De kijker zag daar niets van.

  • Modern Family wordt uitgezonden op het Amerikaanse ABC. Online zijn al enkele previews te bekijken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Modern Family filmen blijkt Appletje-eitje
Sluiten