Modern Family filmen blijkt Appletje-eitje

5 reacties

Vanavond wordt een bijzondere aflevering van de Amerikaanse sitcom Modern Family uitgezonden. De aflevering speelt zich geheel af op het scherm van de MacBook van een moeder die vast zit op een vliegveld en contact met haar man en kinderen zoekt.

Appletje-eitje, zou je zeggen. Laat acteurs zichzelf met een iPhone filmen en neem dat op. Producer Steve Levitan legt aan Buzzfeed uit dat het toch moeilijker was. Als een cameraman de telefoon vasthield, leek het onnatuurlijk en als de acteurs zichzelf filmden was het beeld te instabiel.

De oplossing? Laat de acteur de arm van de cameraman die de iPhone vasthoudt pakken, zo lijkt het alsof de acteur de iPhone zelf vasthoudt en kan de cameraman het beeld toch stabiel houden en de juiste shots maken.

Filmen met iPhone 6 en iPad Air 2

De aflevering werd helemaal met een iPhone 6 en iPad Air 2 gefilmd. Apple-diensten als iMessage en FaceTime worden veelvuldig door de moeder die op een vliegveld vast zit gebruikt om het thuisfront te bereiken. De titel van de aflevering is ‘connection lost’… dat voorspelt niet veel goeds.
mf-21

OS X Yosemite namaken

De kijker ziet het perspectief van de moeder, dus vooral haar MacBook-scherm. Tegen Re/Code vertelt producer Steve Levitan dat de interface van Yosemite nagemaakt moest worden omdat het nog niet uitgebracht was ten tijde van de opnamen. Ook de transparantie en dunne elementen in Yosemite schaalden niet erg goed op een normale televisie.

Het blijkt niet de eerste keer dat iPhone-beelden in Modern Family worden gebruikt. Het kwam wel eens voor dat bepaalde scènes met een iPhone gefilmd werden omdat dat het handigst was. De kijker zag daar niets van.
712x400

 • Modern Family wordt uitgezonden op het Amerikaanse ABC. Online zijn al enkele previews te bekijken.

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  mymac

  Geweldige serie. Vraag me af hoeveel dit kost/oplevert voor de betrokken partijen, omdat Apple deze serie al vanaf aflevering 1 als reclame gebruikt.

 • Profielfoto
  SvS

  @mymac Niet helemaal. Oudste dochter gebruikte toch blackberry/nokia tijdens 1e seizoen? Bij 2e seizoen weet ik niet meer zo, maar toen smste ze heel wat af met mobiel+toetsenbord.
  Maar leuk, ben erg benieuwd, wanneer komen de resterende seizoenen op Netflix!

 • Profielfoto
  Shmoo

  Ik vond deze serie sinds seizoen 3 al niet meer zo leuk worden eigenlijk..

 • Profielfoto
  koen

  Leuk gedaan!

 • Profielfoto
  Humain

  Ik vond deze serie sinds seizoen 3 al niet meer zo leuk worden eigenlijk..

  Dat vond ik dus ook en ben daar afgehaakt, wellicht dat het na 3 weer beter is?

  het onderwerp je hand vast laten houden is precies zoals ik deze foto heb gemaakt:
  http://markkoolen.tumblr.com/image/75263042059