Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 24 februari 2015

Minder wachttijd bij vernieuwde Genius Bar

De Genius Bar gaat op de schop. Volgens 9to5Mac werkt Apple aan een nieuw concept voor zijn serviceafdeling. Daarbij worden klanten ter plaatse geholpen op basis van prioriteit, waardoor de wachttijd en verdeling van afspraken moet verbeteren.

Wie zich nu bij de Genius Bar meldt, krijgt op basis van de eerst beschikbare tijd een afspraak. In de toekomst krijgt iemand een barst in zijn iPhone meer prioriteit dan iemand met een klein probleempje met een app. Die laatste moet in het ergste geval later een keer terugkomen.

De veranderingen gaan naar verluidt volgende maand in. Naast de nieuwe prioriteringen, gaat Apple ook het concierge-systeem vernieuwen. Klanten krijgen voortaan per SMS of iMessage de volgende seintjes:

  • Eerst een bevestiging van de afspraak en de wachttijd
  • Daarna een seintje dat de afspraak over enkele minuten plaatsvindt
  • Als laatst een seintje dat en waar een medewerker klaar staat

Zo kan tijdens het wachten nog even ergens anders geshopt worden en hangen minder wachtende klanten bij de Genius Bar rond.
Klik/tap voor groter.
Het plannen van een afspraak bij de Genius Bar is nu vaak problematisch. Bij het binnenlopen van een Apple Store is er zelfden plaats en wordt klanten gezegd eerst online een afspraak te maken. De wijzigingen hebben voor zover bekend geen invloed op het online maken van afspraken.

Reageer op artikel:
Minder wachttijd bij vernieuwde Genius Bar
Sluiten