Meer gids- en OV-functies in Google Maps

Door: Raymon Mens - 3 reacties

Nadat Apple Maps een vernieuwing kreeg in de vorm van ‘realtime’ 3D-beelden, heeft ook Google zijn Maps-app bijgewerkt met een aantal nieuwe functies. Versie 4.3.0 van de app focust op meer lokaal relevante content en een handige OV-functie.

Het is nu mogelijk om OV-routes direct vanuit de app aan je agenda toe te voegen. Dat kan zowel in de standaard agenda-app van iOS als Google Calendar. Verder is Google Maps voorzien van een nieuwe stadsgids en concert- en evenementenagenda.

Na het kiezen van een OV-route en de bijbehorende tijd, verschijnt onderaan het overzichtsscherm een optie om de route aan je agenda toe te voegen. Daar wordt een reis aangemaakt met overstap-instructies in de notities.
maps-ov-agenda

Lokale gids

Google Maps gaat zich ook meer op lokale gidsen focussen. Zo toont de nieuwste versie automatisch bedrijven in de buurt wanneer je een adres opzoekt, korte feitjes over interessante plaatsen in een stad en een lijst met geplande evenementen op optredens bij podia en zalen.

In Nederland is nog weinig lokale informatie beschikbaar, waarschijnlijk wordt deze gecrowdsourcet. Gebruikers kunnen door informatie toe te voegen namelijk een lokale gids-badge krijgen.

Reacties

3 reacties
 • Profielfoto
  Anoniem ex-lid

  Meer gids- en OV-functies in Google Maps

  Correctie :

  Meer reclame- en OV-functies in Google Maps

  Ik kan even geen voorbeeld noemen maar heb al aantal keren gehad dat ik iets zoek en tussen de bedrijven door moest zoeken.

 • Profielfoto
  Spam

  Het artikel had ook als volgt kunnen gaan; “terwijl Apple zijn/haar energie steekt in nutteloze 3D flyovers, voegt Google nuttige functies toe aan Google maps”.

  Om de zoveel tijd probeer ik Apple maps weer en dan kom ik weer van de koude kermis thuis. De POI functie is nog steeds zwaar beneden pijl, geen streetview of goede verkeersinfo. Het enige fijne aan Apple maps vind ik de lockscreen toegang en Siri besturing ….als ze me potverdikkie eens fatsoenlijk verstaat.

  Ik snap nog steeds niets goed waarom Apple, met z’n bakken geld, niet meer energie steekt in maps. Ze willen toch met CarPlay doorbreken? Doe er dan iets aan!

  Afijn, lekker off topic…soit

 • Profielfoto
  iDeMi

  Apple had gewoon nooit de band moeten breken met Google Maps. Google heeft zoveel map data, daar kan Apple niet aan tippen. Apple gebruikt nog steeds chips welke gemaakt zijn door Samsung.

  Als ik op straat loop en wil weten hoe ik ergens naar toe moet gaan zit ik echt niet te wachten op een fly-over of een 3D animatie van een attractie maar op een goede route beschrijving met alle informatie rondom die plek. Google pakt dit goed aan.