Raymon Mens
Raymon Mens Accessoires 16 februari 2015
Leestijd: 1 minuut

Mattel View-Master herleeft als VR-bril voor Android en iPhone

Het is misschien nog wat vroeg om al over kerstcadeau’s na te gaan denken, maar deze staat zeker op mijn lijstje. De iconische View-Master van Mattel komt terug op de markt. Dit keer niet met diaschijfjes, maar als Virtual Reality-bril voor smartphones.

Door een telefoon in de view-master te klikken en je hoofd te draaien, kan je in 360 graden rondkijken in een stad of andere ruimte. Het werkt net als een Oculus Rift en maakt gebruik van de basis van Google Cardboard. Er komt eind dit jaar ook een versie voor de iPhone.

Google en Mattel kondigden de gadget vlak voor het weekend aan tijdens een persconferentie. Daar viel het woord iPhone praktisch niet, want Google Cardboard ondersteunt standaard geen iOS. Gelukkig is het platform open en gaat Mattel ook apps voor de iPhone maken.

De originele View-Master was in de 80’s en 90’s populair speelgoed. Er konden ronde diaschijven in de bril, die met een druk op de knop draaiden. Zo kon een verhaal ‘gezien’ worden. De nieuwe View-Master ook met schijfjes geleverd, maar die dienen enkel om de beleving te starten. Alle content komt digitaal via een Android- en iPhone-app. Voorlopig blijft het apparaat beperkt tot stereoscopische foto’s, mogelijk wordt later video toegevoegd.

Officieel is de nieuwe View-Master is nog steeds speelgoed. Met een prijs van 30 dollar voor de hardware en 15 dollar voor een ‘real pack’ kan ook een volwassene zich er geen buil aan vallen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Mattel View-Master herleeft als VR-bril voor Android en iPhone
Sluiten