Raymon Mens
Raymon Mens Geruchten 4 februari 2015

‘MacBook goedkoper na komst 12-inch Air’

De komst van de geruchtmakende 12-inch MacBook Air is niet alleen goed voor iedereen die geïnteresseerd is in een nog dunnere nieuwe Air. Apple gaat volgens DigiTimes de prijzen van de 11- en 13-inch MacBook Air verlagen als het 12-inch model op de markt is.

Naar verluidt verschijnt de radicaal nieuwe 12-inch MacBook Air nog dit jaar op de markt. De 11- en 13-inch MacBook Air zullen in het assortiment blijven, maar worden waarschijnlijk niet vernieuwd. Hierdoor kan Apple volgens de bronnen binnen de productieketen de prijzen verlagen.

De 11-inch MacBook Air is momenteel verkrijgbaar vanaf 929 euro en de 13-inch Air vanaf 1029 euro. Apple blijft vaker oude modellen van apparaten voor een verlaagde prijs verkopen. Zo is de MacBook Pro zonder Retina-display nog te koop voor 200 euro minder dan de goedkoopste Retina MacBook Pro.

Render van de 12-inch MacBook Air naast een 13-inch Air.

Er gaan al langer geruchten over een 12-inch Retina MacBook Air. De laptop zou slechts een USB 3.1-poort krijgen die gebruikt wordt voor zowel laden als randapparatuur. Daarnaast zou de 12-inch Air een nieuw edge-to-edge toetsenbord bevatten en daardoor fysiek kleiner zijn dan het 11-inch model.

Reageer op artikel:
‘MacBook goedkoper na komst 12-inch Air’
Sluiten