Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 16 februari 2015

Kijk terug: Tim Cook spreekt over privacy en vertrouwen bij Witte Huis

Apple-CEO Tim Cook sprak afgelopen vrijdag op een conferentie over cybersecurity georganiseerd door het Witte Huis. In 15 minuten lichtte Cook het standpunt van Apple over beveiliging van data toe. Ook onthulde hij dat de Amerikaanse overheid vanaf september Apple Pay zal ondersteunen.

Enige aanwezige CEO

Tim Cook was de enige CEO die de moeite nam om voor de conferentie naar de Stanford-universiteit te komen. Andere bedrijven zoals Facebook, Yahoo en Google vaardigden een manager af. Om het ijs te breken maakte Cook een grapje over de droge aankondiging die hij kreeg.

Vertrouwen verdienen

Het gaat al snel over privacy en veiligheid. Volgens Cook werkt het bij Apple vrij simpel: klanten vertrouwen Apple en het bedrijf heeft lang gewerkt aan het winnen van dat vertrouwen. Apple maakt mooie producten en verkoopt die liever dan persoonlijke data aan adverteerders.

Digitalisering heeft volgens de Apple-CEO veel voordelen voor consumenten. Apple beseft echter dat het een grote verantwoordelijkheid heeft over data van zijn gebruikers. Hoewel de FBI en premier Cameron van de UK er geen voorstanders van zijn, blijft Apple op alle niveaus encryptie toepassen.

Apple Pay

De ultieme droom van Cook is het vervangen van je portemonnee. Alle pasjes kunnen digitaal zodat je ze altijd bij je hebt en alleen met je vingerafdruk toegankelijk zijn. Apple Pay is volgens Cook perfect voor dat doel, want het is gemaakt met beveiliging als belangrijkste aspect.

De Amerikaanse overheid gaat vanaf september ondersteuning bieden voor Apple Pay. Zo kunnen de entreekosten voor nationale parken nog dit jaar met Apple’s betaaldienst afgerekend worden.

Privacy is van levensbelang

Cook sluit zijn speech af door te stellen dat het opgeven van privacy vergaande gevolgen kan hebben. Zolang niet iedereen kan zeggen wat hij wil, de religie wil aanhangen die hij wil en kan houden van wie hij wil, kan privacy het verschil tussen leven en dood betekenen.

Hij roept met de woorden “We must get this right” andere bedrijven en overheden dan ook op om het juiste te doen.

Reageer op artikel:
Kijk terug: Tim Cook spreekt over privacy en vertrouwen bij Witte Huis
Sluiten