Keert de iBooks Store terug in iTunes?

Door: Raymon Mens - 8 reacties

Met de release van OS X 10.9 Mavericks werd iBooks een aparte Mac-app. Het kopen, lezen en beheren van boeken was niet langer onderdeel van iTunes. Het recent uitgebrachte iTunes 12.1 blijkt echter weer een beginnetje voor een boekensectie te bevatten.

MacWorld-blogger Kirk McElhearn ontdekte verborgen velden voor het beheren van boeken in iTunes. Zo is het mogelijk om in bepaalde gevallen ‘boek’ als soort media in het infovenster van iTunes te kiezen. Daarna verschijnen op boeken gerichte velden als auteur en titel.
itunes-books-001[trim]
Nadat op deze manier een mediabestand als boek aangemerkt is, verschijnt deze in een verborgen playlist. iTunes blijft een verborgen playlist voor PDF-bestanden en boeken te hebben. Door op de naam van een boek te zoeken en aan een playlist toe te voegen, wordt de Books-lijst zichtbaar. Het icoon is actueel en ‘plat’, wat erop wijst dat het geen overblijfsel in oude code is.
itunes-books-002
Een terugkeer van de iBook Store in iTunes zou opmerkelijk zijn gezien de losse iBooks-apps voor meer nieuwe klanten zorgen dan een menu dat in de toch al volle interface van iTunes opgenomen is. Aan de andere kant zou integratie in iTunes ook Windows-gebruikers de mogelijkheid geven om iBooks te lezen. Momenteel kunnen en iTunes voor Windows alleen boeken gekocht, maar niet gelezen worden.

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  KarelWillem

  Please, alstublieft, ja graag.

  Die losse iBooks-app, i.c.m. alsnog moeten syncen via iTunes is k.t.

 • Profielfoto
  iPredict

  Ik heb liever losse apps om bloatware apps te voorkomen. iTunes moet voor tunes (muziek) zijn, vooruit misschien andere media als films er ook bij. Voor degenen die geen iCloud gebruiken zou eigenlijk elke afzonderlijke app zijn content moeten kunnen syncen. Nieuwe boeken syncen naar iPhone? Open iBooks. Simpel.

 • Profielfoto
  Waffle ಠ_ಠ

  Het liefst dan nog een aparte sync app en geen sync functionaliteit in de media apps zelf. Dus bijvoorbeeld iSync terugbrengen met iOS-compatibiliteit. En vervolgens de iOS-functies volledig uit iTunes strippen.

  Dat zou iTunes ook goed doen denk ik.

 • Profielfoto
  MoNdO GeNeRaToR

  Als je dat opsplitsen consequent zou toepassen dan krijg je Tunes, Books, Movies en Apps. Vier losse apps. Kan je ineens terug Sync in het leven roepen om alles op één plaats te synchroniseren.

 • Profielfoto
  MrHammond

  Photos niet te vergeten!
  Zou ook blij zijn met losse, wat lichtere programma’s, en dan eventueel nog één centrale om alles te synchroniseren. Zoals dat nu via iTunes gaat, vind ik niet echt praktisch, ik gebruik iTunes verder zelden, omdat ik liever analoog naar muziek luister…

 • Profielfoto
  MoNdO GeNeRaToR

  Photos komt binnenkort toch:wink: ?

 • Profielfoto
  IsSidha

  Wat een flauwekul verhaal is dit.. werkelijk te onzinnig voor woorden.. nul komma nul nieuwswaarde

  sinds iBooks uit kwam is het ALTIJD al mogelijk geweest om die brakke app eruit te flikkeren en dan komt Books automatisch terug in iTunes

  Geeft maar weer eens aan wat de werkelijke nieuwswaarde van bloggers is.. hij heeft ontdekt.. pffffff, wat een BS

 • Profielfoto
  IsSidha

  zie plaatje… niks geen verborgen playlist gepoeha
  gewoon een optie die er altijd in is blijven zitten
  oh, en de boeken kun je dan gewoon kopen via de iTunes store