Raymon Mens
Raymon Mens Geruchten 3 februari 2015
Leestijd: 1 minuut

Keert de iBooks Store terug in iTunes?

Met de release van OS X 10.9 Mavericks werd iBooks een aparte Mac-app. Het kopen, lezen en beheren van boeken was niet langer onderdeel van iTunes. Het recent uitgebrachte iTunes 12.1 blijkt echter weer een beginnetje voor een boekensectie te bevatten.

MacWorld-blogger Kirk McElhearn ontdekte verborgen velden voor het beheren van boeken in iTunes. Zo is het mogelijk om in bepaalde gevallen ‘boek’ als soort media in het infovenster van iTunes te kiezen. Daarna verschijnen op boeken gerichte velden als auteur en titel.

Nadat op deze manier een mediabestand als boek aangemerkt is, verschijnt deze in een verborgen playlist. iTunes blijft een verborgen playlist voor PDF-bestanden en boeken te hebben. Door op de naam van een boek te zoeken en aan een playlist toe te voegen, wordt de Books-lijst zichtbaar. Het icoon is actueel en ‘plat’, wat erop wijst dat het geen overblijfsel in oude code is.

Een terugkeer van de iBook Store in iTunes zou opmerkelijk zijn gezien de losse iBooks-apps voor meer nieuwe klanten zorgen dan een menu dat in de toch al volle interface van iTunes opgenomen is. Aan de andere kant zou integratie in iTunes ook Windows-gebruikers de mogelijkheid geven om iBooks te lezen. Momenteel kunnen en iTunes voor Windows alleen boeken gekocht, maar niet gelezen worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Keert de iBooks Store terug in iTunes?
Sluiten