Jan David Hanrath
Jan David Hanrath Nieuws 16 februari 2015
Leestijd: 1 minuut

Jony Ive praat met The New Yorker, vliegt nu in Jobs’ privéjet

Niet vaak krijg je iets te horen over Jony Ive, de verlegen genie van Apple. Een journalist van The New Yorker mocht hem echter volgen in de dagen rond de introductie van de iPhone 6 en Apple Watch. Nu, een paar maanden later, schrijft Ian Parker z’n ervaringen op.

Het is een interessant en lang verhaal, dat ingaat op de persoonlijke geschiedenis van Ive, de goede vriendschap tussen Laurene Powell Jobs, de weduwe van Steve Jobs, en Ive en over de zaken die Ive bezig houden bij het ontwerpen: eenvoud en schoonheid.

Het verhaal geeft ook een inkijkje in de ontwerp studio en de ontwerppraktijk van Apple, uiteraard zonder toekomstige producten te onthullen, maar Ive gaat wel uitgebreid in op de ontwerpkeuzes die zijn gemaakt bij de totstandkoming van de Apple Watch.

Het artikel bevat ook een nieuwsfeit: Jony Ive heeft de privéjet van Steve Jobs gekocht van Laurene. De Gulfstream, die wij nog eens voor de camera hebben gehad toen Jobs Nelie Kroes kwam bezoeken, heeft een nieuwe registratie gekregen. In plaats van N2N staat nu N586GV op de motoren.

Om het verhaal compleet te maken kreeg Parker ook Tim Cook, Laurene Powell Jobs, Marc Newson en de vader van Jony te spreken. Een long read, maar ook een must read voor elke Apple-fan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Jony Ive praat met The New Yorker, vliegt nu in Jobs’ privéjet
Sluiten