iPhone-turbolaadkabel is hit op Indiegogo

Door: Raymon Mens - 26 reacties

Je telefoon twee keer zo snel, maar toch veilig opladen. Het is een belofte die tot de verbeelding van veel iPhone-gebruikers spreekt en precies wat de SONICable zegt te doen. De snelle oplaadkabel gaat als een speer op crowdfundingwebsite Indiegogo

De kabel heeft een schakelaar waarmee je de mogelijkheid tot synchronisatie uitzet en alle beschikbare energie voor het opladen van een iPhone gebruikt kan worden. Hierdoor wordt je telefoon twee keer zo snel geladen.

Naast de turbo charge heeft de SONICable nog een andere vernuftigheid: de USB-aansluiting is omkeerbaar waardoor je ‘m altijd zo in de lader prikt. Er kan gekozen worden uit zes kleuren nylon en de kabel heeft een, naar eigen zeggen, comfortabele lengte.
sonicable-specs[crop]
Opmerkelijk is dat de SONICable door Apple MFI-gecertificeerd is. Dat is een indicatie dat de kabel goed werkt en geen schade toebrengt aan je apparaat. Of dat ook wil zeggen dat de turbostand écht werkt is niet zeker. De kabel wordt in maart geleverd, dan kunnen we ‘m testen.

Prijs en verkrijgbaarheid

Het project heeft momenteel 3000 procent van zijn funding op Indiegogo opgehaald. Het oorspronkelijke doel was 10.000 dollar. De teller staat echter al op 300.000 dollar. De early bird-aanbieding is al uitverkocht, maar voor een prijs van 27 dollar en 6 dollar verzendkosten kan nog een exemplaar gereserveerd worden. Ook in smaakje Micro-USB.

Via: iPhone-ticker

Reacties

26 reacties
 • Profielfoto
  Aerea

  En als mensen de adapter van een willekeurige iPad gebruiken om daarmee hun iPhone 6 of 6 Plus mee op te laden, dan laadt ie helemaal snel. ^^

 • Profielfoto
  wouters97

  Kan dat ook zonder schade te doen aan de accu van je iPhone ?

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Zie artikel:

  Opmerkelijk is dat de SONICable door Apple MFI-gecertificeerd is. Dat is een indicatie dat de kabel goed werkt en geen schade toebrengt aan je apparaat.

 • Profielfoto
  djneo

  De vraag is wel of ze ooit wat opleveren. Heb niet zo’n vertouwen in indigogo

 • Profielfoto
  wouters97

  @rmens sorry ik bedoelde; je iPhone opladen met iPad oplader ? Ik had het er even bij moeten vermelden

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Ook dat kan geen kwaad:)

 • Profielfoto
  madcat

  Ik zie nergens hoeveel Ampere deze kabel levert, naar mijn inziens werd namelijk het maximum amperage door de iPhone en power outlet geregeld en niet door de kabel.

  Misschien dat het sneller werkt als je het in een PC koppelt, maar een iPhone kabel + Mac of via stopcontact zou al de minimum laadtijd moeten zijn.

 • Profielfoto
  Pad

  Vliegtuigmodus aanzetten om snel op te laden is gratis……

 • Profielfoto
  MacFundamentalist.nl

  wouters97 21 minuten geleden
  @rmens sorry ik bedoelde; je iPhone opladen met iPad oplader ? Ik had het er even bij moeten vermelden

  Ik heb ooit ergens gelezen dat het wel kwaad kan, dus ik ben ermee opgehouden, maar als iemand een bron heeft waaruit blijkt dat het idd geen kwaad kan hoor ik graag.

  Omgekeerd: Ik merkte ooit dat de 60W-adapter van een MacBook mijn 15″ MacBook Pro wél oplaadde en dat deed ik ook, tot ik voelde dat die adapter gloeiend heet werd. Ook maar mee gestopt.

 • Profielfoto
  djneo

  Je kan gewoon je iPhone opladen met een iPad lader, beide 5V maar de iPad kan 2A leveren, en de standaard iPhone lader maar 1A. Wat die niet nodig heeft gebruikt die niet (dit kan met Ampere en niet met Volt)

  Maar je macbook die 85W nodig heeft, voeden met 60W vraagt meer Ampere dan je Lader kan leveren, dit maakt hem warm omdat die op 100% vermogen draait

  Heb trouwens geen idee hoe een Kabel opladen kan versnellen, een usb poort (usb 2.0) kan max 5V 0.5A leveren, (of 1A) meer geeft die niet

 • Profielfoto
  Dashter

  Grappig hoe iedereen toch altijd in eenheden praat als het over stroomsterkte en spanning gaat. Spreken over de ampère van een adapter is zoals het hebben over de liters van een auto ^^

 • Profielfoto
  Lockheed SR-71

  Ben wel benieuwd of het echt geen schade toebrengt aan je telefoon. Ze kunnen het namelijk ook gewoon zeggen. Ik heb liever een trage oplader en een goede accu dan een snelle lader een een kapotte accu…
  En als je je toestel snel wil laden dan zet je m toch gewoon uit, of op vliegtuigmodus @Pad. Dat doe ik zelf vaak!:razz:

 • Profielfoto
  TBITW

  Mijn OnePlus One laadt gewoon met 2,1 ampere op. Dat ding is in no-time vol!

 • Profielfoto
  Niels

  En waarom heeft Apple deze ‘snelle’ kabel dan niet zelf? Misschien omdat ze bij het testen er achter zijn gekomen dat dit niet ten goede komt van de levensduur van de accu. Daarnaast in mijn iPhone ook zo rond een uur opgeladen.

 • Profielfoto
  djneo

  @Dashter, hoe wil je het anders noemen. Het is eenmaal hoe een voeding werk

 • Profielfoto
  Aerea

  @TBITW – m’n iPhone 6 Plus ook. Top man. Stickers uitdelen dan maar?:P

 • Profielfoto
  Hydræ

  Zelf laad ik altijd direct via de adapter met vliegtuigmodus aan. Gaat vrij snel.
  Ben benieuwd naar de prestaties van deze rakker.

  It charges any device in just half the time of a regular USB cable.

 • Profielfoto
  SunKeeper

  Leuk verhaal over dat kabeltje, moet ik dan wel eerst zien.

  iPhone opladen met een iPad-adapter gaat sneller dan met een iPhone-lader.

  Toevallig dit weekend twee iPhone 4 aangesloten die beide op 15% lading stonden, de ene met iPad-lader en de andere met iPhone-lader.
  Resultaat: na iets meer dan een uur was de ene 89% en de andere 61%, ze stonden allebei in sluimer tijdens opladen.

  Een iPhone 6 even later in 50 minuten van 47% naar 85% opgeladen met de iPad-adapter. Waarvan tien minuten gebruikt en veertig minuten in sluimer.

  Dit krijg je met een huis vol visite, kinderen die aldoor op iDevices zitten te spelen en men toch weer graag met een volle batterij de deur uitgaat.:grin:

  Ik heb niet het idee dat het schade toebrengt, de iPhone 4 bijv. regelt zelf dat ie met 1,26 Ampère oplaadt aan een iPad-adapter. 1 Ampère aan een iPhone-adapter.
  Hoe snel nieuwere iPhones kunnen weet ik niet, waarschijnlijk ook 1,26.

 • Profielfoto
  steveb

  het wordt eens tijd dat voor lightning 2

  geen opladers meer van 5W maar 20W of hoger moet toch haalbaar zijn
  en een deftige baterij.
  er zijn al concurenten die werken met 4000mah en apple komt niet eens aan 3000

 • Profielfoto
  Nick Seamore

  madcat 7 uur geleden
  Ik zie nergens hoeveel Ampere deze kabel levert

  Ik kan je verzekeren dat die kabel, en welke kabel dan ook nul ampère levert.

 • Profielfoto
  madcat

  ik bedoel natuurlijk kan doorvoeren, ik begrijp namelijk niet hoe de kabel invloed kan hebben op de laadtijd. En zie op de website ook niks staan dat dit onderbouwd.

 • Profielfoto
  joram

  Een iPhone 5 is bij mij altijd redelijk vlot opgeladen als ik ‘m aan de Mac hang. Maar een iPad daarentegen duurt begrijpelijk véél langer voor hij weer vol is. Als dit kabeltje ook met iPads werkt haal ik ‘m wel in huis:)

 • Profielfoto
  ---

  Een iPhone 5 is bij mij altijd redelijk vlot opgeladen als ik ‘m aan de Mac hang. Maar een iPad daarentegen duurt begrijpelijk véél langer voor hij weer vol is. Als dit kabeltje ook met iPads werkt haal ik ‘m wel in huis:)

  Heeft niets met je kabeltje te maken. Maar met de output van de USB’s in je Mac. Een kabel versneld dit proces dus niet.

 • Profielfoto
  djneo

  Als je je iPhone aan je mac legt, stelt je mac meer stroom beschikbaar

  de iPhone weet ook hoe vele hij kan verwachten, dit word gedaan door een weerstand te meten over 2 van de 4 kabels (de 2 data kabels)

  https://learn.adafruit.com/minty-boost/icharging

 • Profielfoto
  donkeyd

  Ik vermoed dat dit truukje alleen nut heeft als hij aan een laptop aangesloten is. Dan is er namelijk ook een dataverbinding, als je hem aan een lader hebt niet.

 • Profielfoto
  Davendre

  Vandaag tot de conclusie gekomen dat de kabel niet meer werkt.

  “Opmerkelijk is dat de SONICable door Apple MFI-gecertificeerd is. Dat is een indicatie dat de kabel goed werkt en geen schade toebrengt aan je apparaat.”

  Dit werd vorig jaar nog geschreven, maar nu krijg ik de melding dat het een niet originele kabel is. Jammer, want ging inderdaad lekkers snel dat opladen.