Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 20 februari 2015
Leestijd: 1 minuut

‘iOS 8.3 en iOS 9 krijgen publieke beta’

Apple wil iedereen straks iOS 8.3 en iOS 9 laten testen. Net als OS X krijgt iOS vanaf maart een publieke beta. Dat claimt Mark Gurman van het veelal goed geïnformeerde 9to5Mac. Betaversies van iOS zijn nu alleen nog voor ontwikkelaars beschikbaar.

Volgens bronnen van Gurman verschijnt iOS 8.3 in maart als openbare beta en zal iOS 9 na aankondiging op WWDC 2015 ook voor het publiek als beta beschikbaar zijn. Apple zou zo sneller en meer bugs willen spotten. Er zouden maximaal 100.000 testers mee kunnen doen.

Momenteel zijn iOS 8.2 en iOS 8.3 al in betafase, maar alleen ontwikkelaars hebben toegang. De publieke beta van iOS 8.3 komt waarschijnlijk op 11 of 18 maart beschikbaar. Dit zou de derde beta voor ontwikkelaars, maar de eerste publieke iOS-beta zijn.

Publiek beta’s zijn bij OS X inmiddels heel gewoon. Vorig jaar konden eind­gebruikers al nieuwe versies van het besturingssysteem, voor de Mac testem. Ook OS X 10.10.3 met de nieuwe foto’s-app krijgt naar verluidt snel een publieke beta. Als we verder vooruitblikken gaat in iOS 9 alles draaien om stabiliteit en optimalisatie. Genoeg te om testen en naar uit te kijken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
‘iOS 8.3 en iOS 9 krijgen publieke beta’
Sluiten